Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın beraberinde Çaycuma Şoförler Odası Başkanı Barbaros Uçar ve yönetim kurulu ile Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen’i ziyaret ederek başsağlığı diledi. Apaydın; “Bu köprü faciası Çaycuma’yı olduğu gibi tüm Türkiye’yi de üzmüştür. Bu anlamda Çaycumalı vatandaşların ve sizlerin başı sağ olsun” dedi.

Beklemedikleri bir faciada babası ve yeğenini de kaybettiğini ve acılarının büyük olduğunu söyleyen Gülşen; “Kayıp 7 vatandaşımızı arama çalışmalarımız sürüyor. Umarım en kısa zamanda buluruz ve toprağa defnederiz. Acımız büyük, Allah böyle acıları bir daha yaşatmasın” diye konuştu.

Ardından Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın köprü faciasında düşen minibüsü kullanan ve cesedi çıkarılan İsmail Örenbaş´ın Yolgeçen Köyü’ndeki evini ziyaret etti. Örenbaş´ın eşi Vasfiye ile oğlu Mustafa´ya başsağlığı dileyen Apaydın, olayın Allah´ın bir takdiri olduğunu, deprem, sel ve fırtına gibi doğal bir afetin meydana geldiğini söyledi.

Devletin olayın ardından bütün imkanlarını seferber ettiğini belirten Apaydın, ´´Ateş düştüğü yeri yakıyor. Millet olarak biz bu acıyı yüreğimizde hissettik. Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Maddi-manevi olarak ailemizin her zaman yanında olacağız. Elimizden geldiğince destek vereceğiz. Babanız bulundu, en azından mezarı belli, inşallah diğer vatandaşlarımızda en kısa zamanda bulunur” şeklinde konuştu.

Apaydın, Örenbaş´ın oğlu Mustafa´ya maddi yardım amacıyla çek verdi.

Editör: Pusula Gazetesi