Çaycuma Nebioğlu Beldesi’nde 24 yıldır ayaklarında oluşan fil hastalığı (Lenfödem) ile yaşamaya çalışan 32 yaşındaki Fatma Akman’ı geçtiğimiz aylarda ziyaret eden Ak Parti Çaycuma İlçe Teşkilatı yardım sözü vermişti. Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ve Çaycuma İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı’nın girişimleri ile genç kıza Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi imkanı sağlanacak.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’da beraberinde İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı Ak Parti Nebioğlu Belde Başkanı Özkan Ertuğrul, yönetim kurulu ve kadın kolları üyeleri ile birlikte Akman’ı evinde ziyaret ederek hastalığı hakkında bilgi aldı, tedavisi için gerekli yardımda bulunacağını söyledi. 8 yaşından beri hastalığına çare aradığını belirten Fatma Akman ilgilerinden dolayı partililere teşekkür etti.

İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı, Kaymakamlık ve parti olarak Akman’ın durumu öğrendiklerinden beri yakından ilgilendiklerini, Akman’ın ayakları için giydiği ve oldukça pahalı olan özel çorapların bundan böyle SGK tarafından ödeneceğini söyledi.

Hafta başında Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’nden genç kız için randevu alacaklarını ve tedavisini başlatacaklarını ifade eden Milletvekili Ulupınar, çok nadir görülen ve tedavisi çok zor olan fil hastalığı için mecliste çalışma başlatacağını ve hastalıkla ilgili yasa çıkarmaya çalışacaklarını söyledi.

İki yıl önce babasını kaybeden ve annesi ile Nebioğlu Beldesi’nde yaşayan Fatma Akman, bir süre önce babasının vefatı ile sakat maaşının kesildiğini ve giydiği çorapların çok pahalı olması nedeniyle almakta zorlandığını söylemişti. Akman ayrıca hastalığı için kullanılan makinenin temini amacıyla partililerden yardım istemişti.

Editör: Pusula Gazetesi