İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, merkeze bağlı köy muhtarlarıyla bir araya gelerek sorunları dinledi. Demirpark AVM&[#]8217;de bulunan Özsüt&[#]8217;te düzenlenen kahvaltılı toplantıya Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve köylerin sorunlarıyla ilgilenen İl Genel Meclisi Üyeleri de katıldı.

Sorunları birebir görüşmek ve sohbet amaçlı bu toplantıyı düzenlediklerini belirten Başkan İsmail Terzi, her yerde olduğu gibi kendilerinin de eksikliklerinin olduğunu ve zamanla tüm sorunların üstesinden geleceklerini söyledi.

İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, konuşmasında şunları söyledi:

&[#]8220;Biz bugüne kadar muhtar arkadaşlarımıza olmayacak veya yapamayacağımız bir şeyin sözünü vermedik. Biz ülkenin gerçeklerine göre sözler verdik. Ayrıca muhtarlara verdiğimiz söz sahsına değil tüm halka verdiğimiz sözlerdir. O nedenle vatandaşımıza olmayacak bir şeyin sözünü vermedik. Verdiğimiz sözleri de yerine getirdik, yatmadık. Biz Türkiye&[#]8217;de köylerde çöpü toplanan üçüncü iliz. Bazı şeyleri yapmak hemen kolay olmuyor. Artık özel idare yol-su yapar durumdan çıktı. Biz artık köylerimizin sosyal işlerine de pay ayırmaya çalışıyoruz. Önceden köylerde tozdan kahvehanelerin önünde oturulamıyordu. Mesela bu yıl çok ağır bir kış geçirdik. Yolların tamiri için 3,5 milyon gerekiyor. Biz Filyos çayından çakıl alıp yama yapmıyoruz. Hep şehirde ne varsa köylerde de o olacak derdik. Şimdi köylerde ne varsa şehirde de o olacak diyoruz. Bunlar zaten zamanla olması gereken işlerdi. Yani biz yapmamız gerekenleri yapıyoruz. Biz yapılan ve yapılamayan her şeyi biliyoruz ve zaman zaman köylerimize gidip her şeyi yerinde görüyoruz. Önceden seçimden seçime köylere uğranıyordu şimdi 2-3 ayda bir ziyaret ediyoruz. Allah&[#]8217;a şükür şimdi bu durumdayız. Vatandaşımız bize ne kadar sorumluluk verdiyse sizlere de verdi. O nedenle sizlerde taşın altına elinizi koyun. Çünkü bu işler 1-2 kişinin yapacağı işler değildir. Eksiklikler ve aksaklıklar olabilir. Ama biz her ne olursa olsun hizmet etmeye devam edeceğiz.&[#]8221;

KARADUMAN: AMACIMIZ HİZMET ETMEK

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ise, &[#]8220;Sizlerin her zaman yanında olmaya çalışıyoruz. Amacımız hizmet etmek. Eksiklikler olabilir. Bunları konuşarak, tartışarak çözebiliriz. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada aynı mücadeleyi vereceğiz&[#]8221; şeklinde konuştu.

ABASIZ: RÜZGAR ESSE ELEKTRİĞİMİZ GİDİYOR

Yahma Köyü Muhtarı Emin Abasız, elektrik direklerinin halen yenilenmediğini ve vatandaşın bu konuda sürekli şikayette bulunduğunu belirterek; &[#]8220;Köyümüzün elektrik direkleri hala eski. Değiştirilmesi için her yere başvurduk. Biraz rüzgar esse elektriklerimiz kesiliyor. İl Genel Meclisine defalarca bu konuyu ilettim ama sonuç alamadım. Vatandaş sürekli şikayet ediyor. Haklılar. Bu çağda elektrik sıkıntısı çekiyoruz. Kışın zaten hiç yoktu. Geçtik kıştan rüzgar esse yine aynısı oluyor. Artık biri bize yardım etsin&[#]8221; dedi.

GÜÇLÜCAN: KONTEYNIR YÜZÜNDEN KÖYÜM İKİYE BÖLÜNDÜ

Göbü Köyü Muhtarı Musa Güçlücan ise, çöp konteynırı yüzünden köylünün ikiye bölündüğünü ve konteynır alamayan köy halkının kendisine küstüğünü söyledi. Vatandaşa yanıt veremediğini belirten Güçlücan, İl Genel Meclisinden bu konuda yardım istediğini ifade etti.

Editör: Pusula Gazetesi