Zonguldak´ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç beldesi Çengelburnu mevkiinde dün gece yağan kar yağışı nedeniyle hisseli olan bir arazide heyelan oldu. 10 metre yüksekliğindeki arazide heyelan nedeniyle kopan büyük kayalar yedi katlı İslamoğlu Apartmanı´na hasar verdi. Apartmanın dört katına toprak ve kayalar dolarken, heyelan olduğu sırada ev sahipleri de evdeydi. Olaydan sonra ev sahipleri evlerden çıkarılırken, olay yerinde polis tarafından güvenlik önlemi alındı. Her ihtimale karşı itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verildi.
Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör olay yerine gelerek Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi´ye telefonla bilgi verdi. Daha sonra olay yerine gelen Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi de incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından yakın akrabaları olmayan ev sahiplerinin durumları araştırılmaya başlanırken, kalacak yerleri olmayanlara kalmaları için yer bulunacağı belirtildi.
Belediye Başkanı Aydın Güngör birkaç gün önce aynı yerde göçük meydana geldiğini ve önlemler alındığını belirterek, "Bugün yine aynı manzarayla karşılaştık. Arsa sahiplerine de göçmeyle ilgili bilgi verdik. Gerekli tedbirlerin alınmasını istedik. Şimdi o kayaları almayacağız. Onlar heyelanın daha da göçmesini engelliyor. İslamoğlu Apartmanı´nda oturan aileler boşaltıldı. Can kaybı yok. Jeoloji mühendisi çağırdık. Gereken incelemeler yapılacak" dedi.
İslamoğlu Apartmanı´nda kalan Ömer Özertan, uyuduğu sırada büyük bir gürültüyle kalktığını ve kendisini hemen dışarı attığını belirterek, "Buradan iki üç haftadır aşamalı olarak kayalar düşüyordu. O zemine ait bütün katlara toprak ve kaya doldu. Altı dairede hasar var. Allah´tan kimse yaralanmadı" dedi.
Heyelanın olduğu bölgede jeoloji mühendisi ve bayındırlık müdürlüğü ekibi tarafından incelemeler devam ediyor.
Editör: Pusula Gazetesi