Zonguldak feribot seferleriyle tanışmaya hazırlanıyor. İlk olarak Zonguldak- Filyos arasında düşünülen feribot seferleri Amasra’ya kadar uzanabilir. Zonguldak- Karabük demiryolu ağında yapılacak bakım ve onarımla demiryolu hattı hızlı tren seferlerine uygun hale getirilecek. Bu süreçte güzergahta demiryolu bağlantısında ciddi sorunlar yaşanması bekleniyor. Devlet Demir Yolları’nın bu çalışması nedeniyle gündeme gelen feribot seferlerinde çok önemli gelişme sağlandı.

Özellikle Zonguldak- Filyos arasındaki demiryolu ulaşımının yapılamayacak olması ve karayolunun da riskli ve tehlikelerle dolu olmasından dolayı vatandaşların mağduriyeti söz konusuydu.

Geçtiğimiz günler yaşanabilecek soruna çözüm arayışına giren Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ve Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın yaptığı görüşmelerden olumlu sonuç çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la bir görüşme yapan Hamdi Uçar konuyu kendisine ileterek destek istedi. Topbaş ise Uçar’ı İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri Genel Müdürü Ahmet Paksoy ile görüştürdü. Güzergah ve durum hakkında bilgi veren Uçar’ın ardından Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ı arayan İDO yetkilileri inceleme yapmak üzere Filyos’a gelecek.

TOPBAŞ VE PAKSOY’A TEŞEKKÜR

Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar yapılan görüşme trafiği hakkında Pusula’nın sorularına verdiği yanıtta şunları söyledi; “Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğümüz Türkiye’nin önemli ulaşım noktalarında hızlandırılmış tren seferlerini hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bunlardan biri de Zonguldak ve bağlı güzergah. Ancak bu süreçte Filyos ve çevresinden her gün Zonguldak’a gelen vatandaşlarımızın mağdur olmaması gerekiyor. Nasıl bir formül bulunabilir diye düşünürken feribot seferleri gündeme geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a bu konuyu açtım. Kendisi çok yakından ilgilendi ve İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy ile görüştürdü. Daha sonra kendileri Filyos Belediyemizi arayarak bazı bilgiler aldılar. İDO’nun bir heyetinin gelerek inceleme yapması bekleniyor. Her türlü kolaylığı sağlayacaklarını söylediler. Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürlüğümüz de konuyla yakından ilgileniyor. Sayın Topbaş ve Paksoy’a gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyorum.

TURİZME DE KATKISI OLUR

Yapılacak teknik incelemenin ardından kesin kararın verileceğini belirten Uçar; “Teknik inceleme tamamlanmadan kesin bir şey söylemek mümkün değil. Bizim gönlümüzden geçen seferlerin yapılması ama bunun için önce İDO heyetinin yapacağı çalışmayı beklemek zorundayız. Seferlerin başlaması durumunda detaylar ortaya çıkar. Sefer sayısı, süresi o zaman belli olur. Feribotların arabalı mı arabasız mı olacağıyla ilgili de şimdilik bir şey söylemek mümkün değil. Gönül ister ki ihtiyaçları en iyi karşılayabilecek şekilde olsun. Seferlerin süresiyle ilgili konuşmak için erken. Karadeniz’i biliyoruz. Yolcu potansiyeli olduğunda hava şartları da izin verdiği sürece 12 ay boyunca olabilir. Bu seferlerin turizme de önemli katkısı olacağını düşünüyorum. Zonguldak’tan Filyos’a günübirlik gitmek isteyenler için feribot seferleri çok keyifli olacaktır” dedi. Uçar; “Amasra’ya kadar gider mi?” şeklindeki soruya karşılık ise; “Bunu teknik inceleme sonucunda karar verilecek. Amasra’ya kadar olması durumunda özellikle yaz aylarında vatandaşlarımız için iyi olur diye düşünüyorum. Öncelikle İDO heyetinin yapacağı çalışmayı beklemek gerekir” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi