CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal, 15 Nisan 2012 tarihinde gerçekleştirdikleri olağan kongrenin ardından protokol ziyaretlerine başladıklarını söyledi. Bu anlamda Türk Metal Sendikasını ziyaret ettiklerini belirten Kartal,” Öncelikle sendika olarak bizlere zaman ayırdığınız için teşekkür ediyorum. Yine yeni hizmet binanız için ziyarette bulunamamıştık, onun içinde hayırlı olsun dileklerimi iletmek istiyorum. 15 Nisan 2012 tarihinde olağan kongremizi gerçekleştirdik ve protokol ziyaretlerine başladık. Kongremizi değerlendirecek olursak, iyi bir kongre gerçekleştirdik. Çevremizden ve kamuoyundan da olumlu tepkiler aldık. Kongre sonrasında protokol ziyaretlerinin ardından bizim için çok büyük değer taşıyan emek örgütlerini ziyaret etmeyi düşündük. Bu anlamda Ereğli’de güçlü bir emek örgütü olan Türk Metal Sendikasını ziyaret ettik. Ülkemiz emeğiyle geçinen insanların çok zor koşullarda çalıştığı, çalışma koşullarının her geçen gün çalışanların aleyhine döndüğü bir süreçten geçiyor. Geçmişte birkaç kuşak işçinin ve sendika önderinin mücadelesiyle kazanılan hakların geriye götürülmesinde sıkıntılar yaşandığını görüyoruz. Hatta Pevrul Başkan’ın Cumhuriyet Gazetesi’nde 15 gün önce çıkan tespitleri vardı. Katılmamak mümkün değil, kapitalizmin küresel ekonomik krizinin atlatılması için en başta çalışanların kazanılmış haklarına saldırıldığını belirtiyordu. Bu tüm dünyada böyle ülkemizde de böyle. Hükümetin gündeminde de işçilerin geçmiş kazanımlarını kısıtlayacak ve gelecek çalışma şartlarını elverişsiz hale getirecek yasa tasarıları var. Bunların en başında esnek çalışma ve güvencesiz istihdam var. Emeğin üstünlüğüne inanan bir parti olarak biz, sermayenin bu yönelimlerine karşı birlikte hareket etmek gerektiğini öteden beri söylüyoruz. Bundan sonra da çok ciddi bir şekilde emek örgütleri ve emek örgütlerinin haklarını savunan siyasal hareketlerin el ele vererek bir ortak bir mücadele hattı oluşturmasını düşünüyoruz. Ereğli’de de Türk Metal Sendikası bizim gerçekten çok değer verdiğimiz, birçok arkadaşımızın içinde bulunduğu ve sürekli iç içe olduğumuz bir örgütlenme, bu anlamda sizlerle ilişkilerimize çok önem veriyoruz” dedi.
Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş da CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal, beraberinde yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
CHP’nin Türkiye’ye mal olmuş bir parti olduğunu belirten Odabaş, "Kongreniz oldukça güzel olmuş, ben yeni yönetimin Ereğli’miz ve ülkemiz içi hayırlı çalışmalar yapacağına inanıyorum. Yeni yönetimde emek kökenli arkadaşların olması beni ayrıca mutlu etti. İnşallah yeni yönetim olarak Ereğli için güzel şeylerin altına imza atarsınız. Sendika olarak her siyasi partiye aynı mesafedeyiz. Sizlerle de iyi diyalog içinde olacağız. Bize ihtiyaç duyduğunuz ölçüde siyasi patilerin yanında olmaya çalışacağız. El birliği ile umarım güzel şeyler yaparız. Bunu hem emekçi arkadaşlarım hem de Ereğli adına söylüyorum. CHP Türkiye’ye mal olmuş bir partidir. Sizlerin de bu partiyi layıkıyla temsil edeceğine inancım tamdır” diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi