Çaycuma ilçesinde 6 Nisan 2012 günü meydana gelen köprü faciasında 15 kişiden 7´sinin cesedine ulaşılmıştı. Kayıp 8 kişiyi arama çalışmaları sürdürülürken dün cesedine ulaşılan 66 yaşındaki Ali Rıza Kaya, köyünde toprağa verildi. Bursa´da ikamet ettiği için babası Ali Rıza Kaya ile en son telefonda görüştüğünü anlatan Mevlüt Kaya (34), "Babamın ırmağa düştüğü haberini alınca acele Zonguldak´a geldim. Kendisi ile en son telefonda görüşmüştük, ´Babacım kendine dikkat et, yaşlısın fazla yorulma´ demiştim"
diye konuştu.

"DERMANIM KALMADI"
Kayıplar arasında bulunan Necati Azaklıoğlu´nun eşi Azime Azaklıoğlu da, "Artık dayanacak dermanım kalmadı. Bir an önce ölüsü dirisi bulunsun. En son sabah yataktan kalkıp Çaycuma´ya gitmişlerdi. En son bir bardak çay içmişti, evden aceleyle çıkmıştı. Bir an önce bulunsun" dedi.
Yaklaşık bir yıldan bu yana babasını görmediğini ifade eden Necati Azaklıoğlu´nun kızı Neşe Matuoğlu ise, "Babamı bir yıldır görmüyorum. En son telefonla görüştük. Her sene yanıma gelip giderdi. Bu yıl da yanıma gelecekti. Babamın lütfen bir an önce bulsunlar" diye konuştu.
Yaşanan faciadan etkilendiklerini söyleyen Hasan Kabakçıoğlu adlı vatandaş da, "Bu köyde hep iç içeyiz, akrabayız. Olayın ardından bulunan cenazeleri defnediyoruz ama bulunamayanlar var. Allah´tan dileğimiz onlar da bir an önce bulunsunlar. Yediğimiz ekmek karnımıza inmiyor, uyku uyuyamıyoruz. Acıyı paylaştıkça ayakta durmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Derede kaybolan 8 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Editör: Pusula Gazetesi