Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mustafa Korkutan, Haziran ayında yapılacak il kongresinde yeninden başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.

Genç yaşta siyasete atıldığını ve bu zamana kadar hep başarılı çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Korkutan, kongreye tek liste ile gitmeyi düşündüklerini, kendisinin de yeni yönetime her zaman destek olacağını söyledi.

Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin bilgisi dahilinde nokta koyan Korkutan’ın Genel Merkez’de görev alması beklenirken yerine gelebilecek en güçlü aday ise Merkez ilçe Başkanı Gürkan Gülay olarak görülüyor.

Korkutan ve Gülay bu yöndeki sorulara yanıt vermezken, Korkutan’ın kararını açıklamasının ardından MHP kulislerinde bu yöndeki görüşler öne çıktı.

Kararında samimi olduğunu ve herkesi el birliğiyle çalışmaya davet ettiğini belirten MHP İl Başkan Mustafa Korkutan, Çaycuma’daki köprü olayına da değindi. Başkan Korkutan değerlendirmesinde şunları söyledi:

AFET KRİZ MASASI OLUŞTURULMASINI TALEP EDİYORUZ

“Çaycuma’da geçtiğimiz hafta bir afet yaşadık. Genel Başkan Yardımcımız ve Tokat Milletvekilimiz Prof. Dr. Reşat Doğru, bölgede incelemelerde bulundu. TBMM’de gündem dışı söz alan Sayın Doğru, Zonguldak’ta yaşanan afetlerle ilgili bir konuşma yapmış önümüzdeki hafta hükümete bir soru önergesi yöneltecektir.

Zonguldak’ta son yıllarda grizu faciaları ve afetlerle birlikte toprak kaymaları her geçen gün artmaktadır. Zonguldak’ta yaşanan afetlerle ilgili yeteri kadar tedbir alınmadığını düşünüyor ve tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz. Afetlerle ilgili acilen ‘Afet Kriz Masası’ oluşturulmasını talep ediyoruz. Zonguldak’ın birçok bölgesinde kayma ve heyelan tehlikeleri mevcuttur. Binalar yıkılma tehdidi altındadır. Bugün bile bazı okullarımız yıkılma tehlikesi olmasına rağmen eğitim-öğretime devam edilmektedir. Bu tür binalarla ilgili acilen boşaltılması yönünde harekete geçilmelidir.

10 YILDIZ GÖREVİMİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPTIM

MHP olarak Kasım ayını son ay olmak üzere Büyük Kurultayımızı tamamlamak üzere hazırlıklarımızı sürdürmekteyiz. Zonguldak olarak Kdz. Ereğli hariç kongrelerimizi tamamlamış bulunuyoruz. İnşallah Mayıs ayı içerisinde Kdz. Ereğli İlçe kongremizi ve Haziran Ayı içerisinde de il kongremizi gerçekleştirerek, Büyük Kurultayımıza hazır hale getirmeye çalışıyoruz.

2002 seçimlerinin ardından partimizin parlamento dışında kalmasının ardından sıkıntılı bir dönemde genç yaşıma rağmen görevi devraldım. Yaklaşık 10 yıldır da bu görevimi en iyi şekilde devam ettirmekteyim. MHP’nin ve dava arkadaşlarımın Allah’a şükürler olsun ki başını önü eğdirecek hiçbir hareket içerisine girmeden ülkücü harekete yakışır bir şekilde yönetim gösterdim. Bu süreçte siyasetin gerektirdiği kırgınlıklar, dargınlıklar ve yanlışlar her insanda olabileceği gibi bizde de olmuştur ancak MHP İl Başkanlığı görevini yürüttüğüm süre içerisinde ülkücü hareketin ve partililerimin yüzünü kızartacak hiçbir durumda bulunmadım.

YENİ BİR YOL ÇİZMEK GEREKTİĞİNE İNANIYORUMYOR

Önümüzdeki kongrede de yeni bir yol çizmek gerektiğine inanıyorum. 10 yıllık süreçten bugüne kadar partimizi o dönemden toparlayarak bugünlere getirdik. MHP Zonguldak’ta toparlanma sürecini tamamlamış ve yeniden atağa kalkacak, yeni bir heyecanla ilerleyecek durumdadır. MHP olarak önümüzdeki yerel seçimlerde il genel meclisi üyeliklerini ve belediye başkanlıklarını hedef alan bir siyasi parti haline gelmeli ve ondan sonra yapılacak genel seçimlerde Zonguldak’tan TBMM’ye milletvekili gönderen bir siyasi parti haline gelmelidir.

SEÇİME TEK LİSTEYLE GİTMEK İSTİYORUZ

2002 seçimlerinden sonra sahipsiz kalan partimizi arkadaşlarımızla sahiplendiğimiz gibi bugünde partimizin artık Zonguldak’ta yeni ve güçlü bir yapının içerisine girmesi gerektiğine inanıyorum. Bu sebeple de önümüzdeki dönemde kırgınlıkları ve küskünlükleri unutma ve bir kenarda bırakmak üzere dava arkadaşlarımı bir araya gelmeye ve tek listeyle seçime gitmeye davet ediyorum. Bu doğrultuda da üzerime düşen fedakarlığı tıpkı 2002’de yaptığım gibi şimdi de yapmaya hazır olduğumu ilan ediyorum. MHP’nin Haziran ayında yapılacak olan il kongresinde bu sebeple yeniden aday olmayı düşünmediğimi açıklıyorum.

Bundan sonraki çalışmalarım partimizi birlik ve beraberlik içerisinde tek listeyle, mukaddes davamızı hedefe ulaştıracak olan yeni bir il başkanı ve yeni bir yönetimle yolumuzda yürümek istediğimizi ifade etmek istiyorum. Kararımda samimiyim ve bütün arkadaşlarımızı el birliğiyle çalışmaya davet ediyorum.”

Editör: Pusula Gazetesi