Kdz. Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürü Oğuz Cömert, 2010 ve 2011 yıllarında 96 bin tonun üzerinde sıcak asfalt dökerek, ülke genelindeki belediyeler bazında önemli bir başarıya imza atan Kdz. Ereğli Belediyesi olarak bu yıl da 30 bin ton sıcak asfalt dökmeyi hedeflediklerini söyledi.
Mahalle sayısının 31’e yükseldiği ve buna paralel olarak da nüfus yoğunluğunun arttığı Kdz. Ereğli’de, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü, 2011 yılını üstün bir performansla tamamladıklarını belirten Cömert,Türkiye genelinde eşine az rastlanan miktarda sıcak asfaltın 2010-2011 yıllarında döküldüğü kentte, birkaç ay önce başlanan Cehennemağzı mevkiindeki amfi tiyatronun inşaatının belirlenen sürede tamamlanmasını amaçladıkları 2012 için diğer hedeflerinin de Beyçayırı Sahası yanında yapılacak olan Alışveriş Merkezi’nin (AVM) inşaatına başlamak olduğunu söyledi.

2012 yılı içinde amaçlarının kent genelinde ihtiyaç görülen mahalle ve sokaklara 30 bin ton sıcak asfalt dökmek olduğunu belirten Cömert, bunun yanında 20 bin metrekarelik alanın parke taş döşeneceğini, yine ihtiyaç görülen yerlere de 6 bin metreküp dolayında taş duvar ve gömme oluklu derz yapılacağını ve 2012 yılı içinde yapılacak çalışmalar kapsamında 70 bin metrekare dolayında da emisyon asfalt yapacaklarını belirtti.
2012 yılı çalışmaları hakkında bilgiler veren Cömert, belediye olarak ülkenin en zengin araç parklarından birine sahip olduklarını belirterek “2012 yılı içinde yapacağımız çalışmalarda bizlere zaman ve nitelikli iş bakımından destek vermesi için 3 araç daha almayı düşünüyoruz. Bu kapsamda da kısa bir zaman sonra bir adet kızıcı, yükleyici lastik tekerlekli iş makinesi, bir adet çift çeker damperli kamyon ve bir adet de asfalt serme aracının alımını gerçekleştireceğiz” dedi.
Editör: Pusula Gazetesi