Demirpark AVM´de gerçekleştirilen fotoğraf sergisinin açılışına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, burada yaptığı konuşmasında madencilik sektörünün zorluğuna değindi. Madencilikte birçok acı olayın yaşandığını ifade eden Bakan Taner Yıldız, "Hiç kuşkusuz dünyanın en ağır mesleğidir. Bu gün yerli kaynaklarımızın ön plana çıkartılması için uğraşıyoruz. Madenci arkadaşlar ekmekleri için ülkemiz için uğraşıyorlar. Türkiye´nin aydınlık geleceğini yerin karanlık altında oluşturan
insanlardır. Kendi kazandığım paradan onların kazandığı para daha çok helaldir. TTK´nın her kademesinde çalışan çalışma grubuna kazasız belasız çalışmalar diliyorum" dedi.
Konuşmaların ardından fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Bakan Yıldız, fotoğraf sergisini gezdikten sonra Genel Maden İşçileri Sendikası´nın yolunu tuttu.
Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş tarafından, sendika kapısında karşılanan Bakan Yıldız, burada sendikanın faaliyetleri hakkında brifing aldı. Her yıl 450 milyon TL zarar eden Türkiye Taşkömürü Kurumu´nun hep birlikte zararının azaltılması için uğraşacaklarını ifade eden Bakan Yıldız, açıklamasında şöyle dedi:
"Sendikamızda bir arada olmaktan dolayı mutluyuz. Sizlerle yalnızca ziyaret vesilesiyle bir arada olmaktan dolayı son derece mutluyum. Bir kısım acılar yaşayarak burada olmuştuk. Yerli kaynaklarımızın daha ön plana çıkartılmaya başlandığı, taşkömürü gibi yüksek kalorili yakıtlarımızın değerli olduğu bir ortamdayız. Her zaman desteklediğimiz sendikamızla beraber burada bir işveren işçi hukukundan daha ziyade ağabey kardeş olarak çalıştığımızı görüyorum. TTK yaklaşık her yıl 450 milyon TL zarar eden bir
kurumdur. Kamunun açığını hep beraber yükleniyoruz. İşçisi ve işvereni ile hep beraber bunu omuzlayarak bu borçtan kurtulacağız. Biz burayı kar maksadıyla yapmış değiliz, sosyal bir olgudur. TTK Zonguldak´ın lokomotifidir. Ton başına 3-4 dolar olduğu üretim maliyetini bu günlerde 12-13 dolarlara çıkmıştır. Buranın kendi ayakları üzerinde yürüyebilecek bir sistemi oluşturmamız lazım. Burada tek başına sırf ekonomiyi ve parayı düşünemeyiz. Burası sosyal bir olgu, binlerce insanımız buradan emekli oldular."
Bakan Yıldız´a ziyaretin anısına köstekli saat ve fotoğraf çerçevesi hediye edildi.
Editör: Pusula Gazetesi