AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Yüksel Balcı, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, Kadın kolları, Gençlik kolları ve teşkilat yöneticileriyle birlikte Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol ve yönetim kurulunu makamında ziyaret etti. Muhtarları Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan yardımcısı olarak gördüğünü belirten Başkan adayı Balcı, &[#]8220;Zaten hem Şakir başkanımla hem de sadece mahalle muhtarlarıyla değil köy muhtarlarıyla iş adamı olmam dolayısıyla iyi ilişkiler içinde oldum. Cumartesi sabahı mahalle muhtarlarıyla yaptığımız kahvaltıda şunu söylemiştim &[#]8216;Ben mahalle muhtarlarını Belediye Meclis Üyesi olarak kabul ediyorum&[#]8217; demiştim. Ereğli&[#]8217;nin 25 değil 48 tane meclis üyesi var diyorum. Hatta belediye başkan yardımcısı olarak görüyorum. Birkaç gün içerisinde projelerimizi açıklamaya başlayacağız. Bu projeleri uygulamak için sadece Yüksel Balcı, sadece belediye başkanı değil mutlaka muhtarlarımızın vatandaşımızın desteğine ihtiyacımız var. Eğer demokrasi varsa mahallelerin kendi aralarında seçikleri adamı biz yanımızda taşımak zorundayız. Projelerimizin arasında semt konaklarını açıklayacağız. Bu projele AK Parti&[#]8217;nin mahallelerle ilgili bir projesi. Semt konaklarını muhtarlara anlatacağız o zaman hem muhtarlarımız hem vatandaş hem de mahalleli bütünleşmeyi daha net görecek. Semt konaklarının içinde eğitimden sağlığa toplumsal faaliyetlerinin tamamı var. Estetik anlamda a her mahallede aynı görüntüye sahip binalar olacak. Bunların detaylarını ilerleyen günlerde sizler ve halkımızla paylaşacağız&[#]8221; dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol ise, &[#]8220;Her şeyden önce siyaseti barış içerisinde kirli hava oluşturmadan herkes hazırladığı projelerini gündeme getirirse bizlerde Ereğli halkı ve muhtarlar olarak memnun oluruz. Muhtarlarımız bugüne kadar halk ile devlet arasında bir köprü olmuştur. Bu zaman kadar Ereğli için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Daha önce hizmet edenlerin yaptıklarının kat kat daha fazlasının yapılmasını istiyoruz. Belediye ve İl Genel Meclis üyeliğine aday olan arkadaşların ilk önce halkımızı sonra muhtarlarımızı anlayacak telefon açtığı zaman ulaşabileceğimiz kişilerin olmasını diliyoruz. Halkımızı ve muhtarlarımızı kucaklayacak performansı üst sevilere taşıyacak değerli arkadaşlarımıza bizim ihtiyacımız var. Ereğli&[#]8217;ye bir şeyler kazandıracağınıza inanıyorum. Ereğli&[#]8217;nin önünü açacak mahallelerimizi rahatlatacak projelere ihtiyacımız var. İnşallah bundan sonrası için Ereğli&[#]8217;yi güzel günler bekliyor&[#]8221; dedi.
Ziyarette konuşan AK Parti İlçe Başkanı Erol Şahin ise, Yüksel Balcı&[#]8217;nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Genel merkezin talimatıyla özel olarak aday gösterildiğini bunun Ereğli için hizmet alma konusunda büyük bir avantaj olduğunu belirtti. Yüksel Balcı&[#]8217;nın genç olmasının kurum kuruluşlarla diyalog içinde iletişim içinde olan bir kişiliğe sahip olduğunu belirten Şahin, &[#]8220;Biz kavga etmek için hakaret etmek için gelmiyoruz. Biz hizmet için geliyoruz. Ereğli&[#]8217;nin yaşını başını almış kişilere ihtiyacı yok. Dinamik çalışkan kişilere ihtiyacı. 30 Mart sabahında Ereğli Belediyesinde kavgayla değil diyalog içinde sorunları çözen bir belediye başkanı olacaktır&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi