Yapılan denetlemelerde Zonguldak il Sağlık müdürlüğü ve bağlı birimlerde hizmet koşullarının genel anlamda iyi olduğu ve fiziki koşulların ise daha da iyileştirilmesi kararına varıldı.
Sağlık Bakanlığı&[#]8217;ndaki 2 il koordinatörü, başka illerde görev yapan 2 müdür yardımcısı ve Bakanlık Merkez Teşkilatında görevli 2 sağlık personelinden oluşan toplam 6 kişilik ekip, Sağlık&[#]8217;ta dönüşüm programı kapsamında Zonguldak&[#]8217;ta inceleme ve tespitlerde bulundu. 8-13 Şubat tarihleri arasında Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü, ilçe sağlık gurup başkanlıklarının yanı sıra bağlı tüm hastane, sağlık ocağı ve birimleri teker teker gezen ekipler, son günü değerlendirme toplantısı yaparak, incelemelerini tamamladı. Emirgan Otel&[#]8217;de yapılan inceleme ve değerlendirme toplantısına Zonguldak İl Sağlık Müdürü Öner Günerin yanı sıra, İl müdür yardımcıları, şube müdürleri, İlçe Sağlık Grup başkanları, il ve ilçelerdeki hastanelerin başhekim, başhekim yardımcıları, yöneticileri, sağlık ocakları ve diğer birimlerin sorumluları da katıldı. Toplantıda tespitlerini anlatan bakanlık görevlileri, sorunların yerinde tespit ve çözümü için bu çalışmaların yürütüldüğünü kaydetti. Toplantıyı değerlendiren Güner, &[#]8220;Sağlık Bakanlığı tarafından 2006 yılında sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında, hizmetlerin sağlıklı verilmesi amacıyla çalışma başlatılmıştı. Bu proje çerçevesinde çalışmaların sağlıklı uygulanıp, uygulanmadığı kontrol edilmek üzere bakanlık, il müdürlüklerini ile bağlı birimlerini bir değerlendirmeye tabi tutuyor. Gelen tüm hastane ve birimlerimizi gezerek, çalışmalarımızı izledi. Son gün ise çalışmaların sonucu elde edilen tespitlerin masaya yatırılarak değerlendirilmesi amacıyla toplantı yapıldı. Toplantıda genel anlamda izlenimlerin iyi olduğunu gördük. Zaten biz fiziki koşulların iyileştirilmesi yönünde çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyorduk. Toplantıda genelde hizmet koşullarının iyi olduğu ve fiziki koşulların ise daha da iyileştirilmesi yönünde kararlar alındı&[#]8221; dedi. Toplantının ardından ekiplerin Ankara&[#]8217;ya döndüğü öğrenilirken, izleme ve değerlendirme çalışmaları ile ilgili detaylı raporların ise önümüzdeki günlerde gelmesi bekleniyor.
Ayrıca bir çok ilde benzer inceleme ve çalışmaların yapıldığını, yapılamayan illerde ise yıl sonuna kadar çalışmaların tamamlanması hedefleniyor.
Editör: Pusula Gazetesi