Uyuşturucu madde ticareti ve silah kaçakçılığı yapan şahıslara yönelik çalışmalar neticesinde K.A., Ş.K, N.Z., C.G.&[#]8217;nin, Ü.K ve M.D aracılığı ile İstanbul&[#]8217;dan getirttikleri uyuşturucu nitelikli hap ve bonzai tabir edilen uyuşturucu maddelerini Zonguldak&[#]8217;ta sattıkları tespit edildi.

KOM ekipleri, Zonguldak Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde operasyonun düğmesine bastı. Aynı soruşturma kapsamında Zonguldak&[#]8217;ta silah ticareti yapan şahısların evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramada 3 adet 9 mm silah, 2 adet 7,65 mm silah, 1 av tüfeği, 7 av tüfeği fişeği, değişik ebatlarda 153 mermi ve kurusıkı 3 tabanca ele geçirildi.

Zanlıların, uyuşturucu ticareti sırasında yakalanmamak için kendi aralarında şifreli konuştukları tespit edildi. Zanlıların, ticaret esnasında poğaça ve araba kiralama kodlarını kullanarak bu şekilde uyuşturucu madde satışını gerçekleştirdikleri tespit edildi. On dördü uyuşturucu içicisi, altısı uyuşturucu satıcısı ve biri silah satıcısı olmak üzere yirmi bir kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan K.A., N.Z., H.B., Ş.K., C.G., C.Y., R.K., Ü.K., S.K., A.A., M.D., Ş.Y., C.B., Ş.Ö., Ü.E., Ş.B., F.A., S.D., M.U., Ü.B., A.B&[#]8217;nin haklarında uyuşturucu madde ticareti yapmak, bulundurmak, kullanmak silah kaçakçılığı ve 6136 SKM suçlardan işlem yapıldı. Zanlılardan K.A., Ş.K., N.Z., C.G., Ü.K ve M.D isimli 7 şahıs sağlık raporunun ardından Zonguldak Adliyesi&[#]8217;ne getirildi. Cumhuriyet savcısına ifade veren zanlılar gece nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. İfadeleri alınan zanlılardan M.D., Ü.K. ve K.A. tutuklanarak Beycuma M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu&[#]8217;na gönderildi.

Editör: Pusula Gazetesi