Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Zonguldak´ın Çaycuma İlçesi´nde çöken köprüde incelemelerde bulundu. Helikopterle Zonguldak Havalimanı´na inen, buradan da köprünün bulunduğu yere gelen Bakan Yıldırım ve Bakan Eroğlu, beton blokların kaldırılması ve kayıp 13 kişiyi arama çalışmalarıyla ilgili Vali Erol Ayyıldız´dan bilgi aldı.

Bakan Yıldırım, daha sonra çöken köprünün yanındaki yeni köprünün üzerinde gazetecilere açıklama yaptı. Kayıplardan 2´sinin bulunduğunu, diğer 13 kişiyi aramaların sürdüğünü belirten Bakan Yıldırım, olayla ilgili teknik çalışmanın yanında, idari ve adli soruşturmanın da başlatıldığını söyledi. Bakan Yıldırım, köprünün çökme nedeninin, teknik çalışmanın ardından belirleneceğini kaydetti. Köprünün bakımı konusunda bir zaafiyet söz konusu olmadığı görüşünü savunan Bakan Yıldırım, "1951´de yapılmış bir köprü. O günün teknolojisiyle ahşap fore kazıklar üzerine oturmuş bir köprüdür" dedi.

"Eski köprülerin bakımı yapılmıyor" gibi bir algının doğru olmadığını söyleyen Bakan Yıldırım, "Köprülerin tamamında çalışma yapılıyor. Sadece Karayolları ağında 8 bin köprü var. Tamamının uzunluğu 350 kilometreyi buluyor. Bu köprülere sürekli bakım yapılıyor, denetleniyor. Ama bu ve buna benzer olaylar bizim burada çok daha dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor" diye konuştu.

KAYIP YAKINLARINDAN BAKANLARA TEPKİ

Bakan Yıldırım ve Bakan Eroğlu, daha sonra Kızılay çadırında çalışmaları takip eden kayıp yakınlarını ziyaret ederek taziyede bulundu. Bu sırada kayıplardan Nazife Kabuk´ın kızları Sevilay ve Işılay Kabuk ile akrabaları Nadir Kabuk, Bakanlar Yıldırım ve Eroğlu´na tepki gösterdi. Sevilay Kabuk, "7 gün sonra neden buraya geldiniz?" diyerek tepkisini dile getirdi. Nazife Kabuk´un yakınlarını, görevliler yatıştırmaya çalıştı. Bu sırada Bakanlar Yıldırım ve Eroğlu, diğer kayıp yakınlarıyla görüşmeyi sürdürdü.

Kayıplardan Veli Kaya´nın akrabası Ali Kaya da, "Bir an önce bulunmalarını istiyoruz" diyerek başını Bakan Eroğlu´nun omzuna koyup ağladı. Bakan Yıldırım, "Sözün bittiği yerdeyiz. Acınızı anlayabiliyoruz. Devletin bütün imkanlarıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. En kısa sürede bulacağız" dedi

Editör: Pusula Gazetesi