Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Zonguldak&[#]8217;a kritik bir ziyaret gerçekleştiriyor. Pazar günü yapılacak gezide TTK&[#]8217;ya işçi alımı gündemin birinci konusu. Karabük&[#]8217;te katılacağı bir program sonrası Zonguldak&[#]8217;a gelecek olan Enerji Bakanı TTK genel Müdürü Burhan İnan ve Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş ve yönetim ile buluşacak. Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş ziyaret öncesi Pusula&[#]8217;nın sorularına verdiği yanıtta yılbaşı öncesi Enerji Bakanı Yıldız&[#]8217;a sundukları raporun güncelleştirilmiş halini yeniden sunacaklarını belirterek olumlu bir sonuç çıkmasını beklediklerini söyledi.

TTK ile GMİS konusunda yeni alınacak işçilerin hangi yöntemle çalıştırılacakları konusunda yaşanan görüş ayrılığının işçi alımındaki aciliyetin önüne geçmesinin doğru olmadığını belirten Alabaş; &[#]8220;Türkiye taşkömürü Kurumu&[#]8217;nun Sayın Genel Müdürü Burhan İnan ile bu konuyu daha önce konuştuk. Yılbaşı öncesi Sayın Bakanımız Taner Yıldız&[#]8217;a sunduğumuz raporu güncelleştiriyoruz. Alınacak işçilerin performans sistemiyle mi yoksa şu an devam eden yöntemle mi çalıştırılacakları konusunda görüş ayrılıklarımız vardı. Bu konuda ortak bir noktaya geldiğimize inanıyorum. Şu an yapılması gereken ilk iş kurum acilen alması gereken işçiler için onay çıkmasıdır. Sayın Bakanımıza bunları bir kez daha anlatma fırsatı bulacağız. Son olarak 2011 yılındaki emekli arkadaşlarımızla birlikte işçi açıklarımız daha da fazlalaştı.

Türk_iş Genel Mali Sekreterimiz Sayın Ergün Atalay ile bugün birlikteyiz. Kendisi de Sayın Bakan&[#]8217;ın ziyaretinde bizimle birlikte olacak. Türk-İş&[#]8217;in de bu konuda desteğini alarak Sayın Bakan&[#]8217;a taleplerimizi bir kez daha anlatacağız. Bizler her zaman söylüyoruz. Üretmek istiyoruz. Ancak işçi yapısında sürekli artan ve azalan bir yapı söz konusu. Bu nedenle norm kadro yapısının korunarak işçi sayısının sabit tutulacak bir yapılanmadan yanayız. Böylelikle iş disiplini ve açıkları nedeniyle ortaya çıkan istikrarsızlık ortadan kalkmış olur. Sayın Bakan&[#]8217;a bunları anlatacağız. Kendilerinin de Zonguldak&[#]8217;a olan yakın ilgisini biliyor ve teşekkür ediyoruz&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi