Ergenekon tutuklusu Prof.Dr. Mehmet Haberal, anne ve babasının mezarı ziyareti sırasında gazetecilerin görüntü almasını istemedi. Kendisinin milletvekili olduğunu ifade eden Haberal, “Milletvekiliyim ama burada herhangi siyasi bir şey söz konusu olamaz” dedi.

Ergenekon Davası tutuklusu ve CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, dün toprağa verdiği annesi Medine Haberal ve babası Yaşar Ali Haberal’ın mezarlarını ziyaret etti. Şehitlik ziyareti sonrası anne ve babasının kabirlerini ziyaret eden Haberal, mezarlığa geçmeden önce gazetecilere ricada bulundu. Yakınlarının da ricası üzerine Mehmet Haberal, dua ederken görüntülenmemesini isteyerek “Olay şu, burada bu şekilde dua yapmak istemedim. Doğrusunu isterseniz. Lüften, rica ediyorum. Beni mazur görün. Hepinize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HİÇ OLMAZSA VECİBELERİ YERİNE GETİRMEK İSTEDİM

Anne ve babasının başında dua edilmesinin ardından CHP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Songül Malkoç ve beraberindeki kadınlar, Mehmet Haberal’ın yanına geldi. Milletvekili olmasına rağmen hiçbir siyasi durumun söz konusu olmadığını aktaran Mehmet Haberal, şunları söyledi: “Anne ve babamı ziyaret etmek istedim. Ama tabi bir de milletvekili olduğum için basındaki arkadaşlar beni takip ediyorlar ama burada siyasi herhangi bir şey söz konusu olamaz. İnsanın annesi ve babası hepimiz için çok kıymetlidir. Ben de bunu ne kadar, onlara hizmet yapamamanın üzüntüsü içerisinde hiç olmazsa bu vecibeleri yerine getirmek istedim. Sizleri yormak istemiyorum”

Kendisi ile görüşmek için mezarlığa kadar geldiklerini ifade eden Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Songül Malkoç ile konuşan Haberal, “Bakın beni yanlış anlamayın, ben sizi yorduğum için çok üzgünüm. İlginize çok teşekkür ediyorum. Bütün Zonguldaklılara ve Ankara dışından buralara gelenlere ilgi gösteren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HİÇ KİMSE BU TİP ACILARI YAŞAMASIN

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcılarının kendisini arayarak taziyelerini bildirdiğini aktaran Mehmet Haberal, “Ülkemizin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, TBMM Başkanı, Başbakan yardımcıları bana taziyelerini bildirdi. Onlara çok teşekkür ediyorum. Benim acımı paylaştılar. Bütün milletimize teşekkür ediyorum. Hiç kimse bu tip acıları yaşamasın. Toplumumuzda bu tip acılar paylaşıldıkça üzüntüler azalıyor” dedi. Ambulansa binen Haberal, Pembe Köşk’e gitti.

Editör: Pusula Gazetesi