TÜRK-İŞ, DİSK ile KESK öncülüğünde düzenlenen miting, 15 Şubat 2009 tarihinde İstanbul´da Kadıköy İskele Meydanı´nda yapıldı. Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) mitinge kalabalık bir madenci grubuyla katıldı. Miting, Haydarpaşa Numune Hastanesi önünde yürüyüşle başladı. Türkiye´nin dört bir yanından gelen on binlerce işçi ve emekçi Kadıköy İskele Meydanı´nda toplandı. GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, madenci bareti takarak miting kortejinin en önünde, TÜRK-İŞ, DİSK ve KESK genel başkanları ile konfederasyonlara bağlı sendikaların genel başkanlarıyla birlikte yürüdü. GMİS kortejinde GMİS Genel Sekreteri Taci Alkaya, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Genel Eğitim Sekreteri Eyüp Alabaş, GMİS´in Karadon, Amasra, Merkez, Kozlu, Üzülmez şubelerinin başkan ve yöneticileri ile maden işçileri ve MTA işçileri yer aldı. Madenciler yürüyüş kortejinde "Emeğin başkenti şanlı Zonguldak, İş ekmek yoksa barış da yok, Zafer direnen emekçinin olacak, Geliyor geliyor madenciler geliyor" sloganları attı.
Mitingde konuşan Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, on binlerce kişinin meydanda toplanarak, umudu tercih ettiklerini belirterek, "Kriz fırsatçılığı yapanlara, krizin emekçileri yüreğinden vurmasına sebep olanlara karşı birleşmeyi tercih ettik. Dünya biliyor, görüyor önlemini alıyor. Sadece zenginler korunarak bu çark artık dönmüyor" dedi.
DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de krizin bedelinin emekçilere ödetilmek istendiğini ifade ederek, işten çıkarma, iş yeri kapatma, ücretsiz toplu izin verme gibi yollara başvurulduğunu belirtti.
KESK Genel Başkanı Sami Evren ise hükümetin kriz karşısında uyguladığı politikaları eleştirerek, kriz bahane edilerek kayıt dışı ekonominin teşvik edildiğini savundu.
Editör: Pusula Gazetesi