Baycık, göreve seçilmesi halinde adil davranış sergileyeceğini, ilçenin belli yerleşim planına göre büyümesine çaba göstereceğini söyledi.
Zonguldak milletvekilliğini 7 yıl sürdürdüğü dönemde bölge halkının yüzünü kara çıkaracak olumsuzluk yaratmadığını savunan Baycık, şöyle dedi:
´´Bir yıldan beri adaylığım konusunda gelen talepleri geri çevirmemin yanı sıra tarafsız kalmamdaki neden, Belediye Başkanı Murat Sesli´nin aday olduğu AK Parti ile CHP arasında yaşananlardı. Ancak, arkadaşımızın (Murat Sesli) başına gelen olaylar sonrası ilçedeki son gelişmelerden sonra siyasi konjektör de değişti. Belediye başkan adaylığında gördüğüm boşluk üzerine aday oldum.´´
Baycık, belediye başkanı seçilmesi durumunda aynı tavrımı koruyacağı sözünü verdiğini belirterek, ´´Son derece duyarlı ekiple çıktığımız yolda kavgasız, barış, huzur ve dostluğun ön planda olacağı belediyecilik anlayışı içinde yer alacağım. Kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle iyi diyaloglar kurup, bölge milletvekilleriyle de bölge çıkarları doğrultusunda sürekli irtibatta olacağım´´ dedi.
DSP Ereğli Başkanı Akın Çamcı da halka doğru seçenek sunduklarını, dürüst, samimi, çalışma azmi olan adaylarıyla örnek belediyecilik hizmeti sunacaklarını bildirdi.
Ziyaretlerde, DSP´ye katılan Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek ile bazı belediye meclis üyeleri hazır bulundu.
Editör: Pusula Gazetesi