Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak milletvekili Mehmet Haberal, bu sabah annesi Medine Haberal´ı kaybetti.

94 yaşındaki Medine Haberal, uzun süredir Ankara Başkent Üniversite Hastanesi´nde tedavi görüyordu.

Medine Haberal´ın cenazesi yarın Zonguldak´ta toprağa verilecek

2009 YILINDA TUTUKLANMIŞTI

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Başkent Üniveristesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal çıkarıldığı nöbetçi mahkemece 17 Nisan 2009 tarihinde tutuklanmıştı.

OĞLU İÇİN SANDIK BAŞINA GİTMİŞTİ

Mehmet Haberal´ın annesi Medine Haberal, Zonguldak´ta CHP´den 1´inci sıra milletvekili adayı olan oğlu için sandık başına gitmişti. Oyunu kullanan Medine Haberal, "Oğlumu özledim, oğlumu bekliyorum" diye konuşmuştu.

OĞLUNU GÖREMEDİ

Bir süredir Ankara´daki Başkent Üniversitesi Hastanesi´nde tedavi gören Medine Haberal, dün gece hayatını kaybetti. Ergenekon soruşturması kapsamında çıkarıldığı mahkeme tarafından 2009 yılında tutuklanan Prof.Dr. Mehmet Haberal, 23 Ocak 2010 tarihinde 81 yaşında hayatını kaybeden babası Yaşar Ali Haberal´ın cenazesine katılmak için izin alamamıştı.

Oğlu Erkan Haberal, babası Mehmet Haberal´ın cenazeye katılabilmesi için avukatlar aracılığıyla izin başvurusunda bulundu. 29 Nisan 2010 günü Türk Anneler Derneği tarafından ´Yılın Annesi´ seçilen Medine Haberal, "Bu ödülü almaktan mutluyum. Ama oğlumun bir yıldır yüzünü göremedim. Hem mutluyum hem de hüzünlüyüm" demişti.

Prof.Dr. Mehmet Haberal´ın babası Yaşar Ali Haberal, Zonguldak´taki Asri Mezarlığa defnedilmişti. Medine Haberal´ın da Zonguldak´ta defnedileceği öğrenildi. Tutuklu Mehmet Haberal cenazeye katılacak. Mehmet Haberal´a annesinin cenaze törenine katılabilmesi için İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yol süresi hariç 2 gün izin verildi.

KILIÇDAROĞLU´NDAN BAŞSAĞLIĞI


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Silivri Cezaevi´nde bulunan CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal´ın annesi Medine Haberal´ın vefatından dolayı Haberal ailesine başsağlığı diledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mehmet Haberal´ın annesinin vefatından dolayı, Mehmet Haberal´ın kardeşi Prof. Dr. Ali Haberal´ı telefonla arayarak başsağlığı diledi. CHP Basın Bürosu´ndan yapılan yazılı açıklamada, Mehmet Haberal´ın annesi Medine Haberal´ın bugün vefat etmesi üzerine Kılıçdaroğlu da, Medine Haberal´ın oğlu, Mehmet Haberal´ın da kardeşi Ali Haberal´ı telefonla aradı. Kılıçdaroğlu, "En büyük acılardan, üzüntülerden birini yaşıyorsunuz. Anneniz Medine hanımefendinin yaşamını yitirmesinden biz de büyük acı ve üzüntü duyduk. Milletvekili arkadaşımız Sayın Mehmet Haberal´ın Silivri Toplama Kampı´nda olması ve annesi son nefesini verirken bir evlat, bir hekim olarak yanında bulunamaması acımıza acı, üzüntümüze üzüntü kattı. Anneniz hanımefendiye rahmet, şahsınızda başta Milletvekili arkadaşımız Mehmet Haberal olmak üzere Haberal ailesine, yakınlarına, sevenlerine başsağlığı diliyor, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi