Alaplı Aktif Gençlik Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Uğuz, beraberinde Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Atmış, Dr. Sezgin Melek,Hakkı Yiğit, Şeref Çoşkun ve sporcularla birlikte Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Minder ve Ata sporu yaşlı güreşlerin tekrar eski günlerine dönmesi için alt yapının çok önemli olduğunu söyledi. Güreş sporu ile dünyaya nam salınacağının altını çizen Malğaç, “Güreş bizim Ata sporumuz ve milli sporlarımızdan biridir. Bu sporumuz ile bizler dünyaya nam salmış milletiz. Alaplı ilçemizde de bu Ata sporuna yoğun bir ilgi var. Ama kurumsallaşmış bir organizasyon kapsamında bu işin takip edilmesi ve gönül veren hocalarımızın eşliğinde çalışmalara devam edilmesi, ayrıca da gönül vermiş esnaflarımızın da desteği ileriye doğru bakıldığında ümitlendiren bir yaklaşım. Buradan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Genlerimize de spor ahlakı, disiplini kapsamında başarılarıyla ilçemizi gururlandırdıkları için gençlerimize de teşekkür ediyorum. Türkiye üçüncüsü olmuş bir güreşçi kardeşimizin ilçemizden çıkmış olmasından dolayı memnunluk ve sevinç duydum. Bu çalışmalar neticesinde gençlerimiz Türkiye ve dünya şampiyonalarında da başarılar elde etmelerini, Dünyanın belini kündeye getiren güreşçiler olmasını arzu ediyorum. Bizlerde bu konuda destek veriyoruz. Biliyorsunuz ilçemizde güreş salonumuz yok. Sizler kapalı spor salonundaki imkanlarla bu işi yapmaya çalışıyorsunuz. Ama orası sizin tam teşekküllü çalışmalarınız çok da uygun değil. Bizler sizleri düşünerek bir proje hazırladık. Sayın valimizin de destekleriyle Alaplı Hükümet Konağı karşısına güreş eğitim ve gençlik merkezi olarak dört katlı bir bina öngörüyoruz. İki güreş eğitim salonu, alt katında soyunma odalarımız ve duşlar olacak. Kafeterya ve diğer sporları da yapabileceğimiz komple bir gençlik merkezi projesinin çalışmaları içindeyiz. Bunun planlamasını yaptık, kendi içimizdeki izinleri aldık. Bunu üst makamlara gönderdik. Bakanlık nezninde gerekli ödenekleri temin edebilirsek, 2013-2014 yılları içinde bu güreş eğitim ve gençlik merkezini ilçemize kazandırmaya çalışacağız. Sizlerin hak ettiği demek istiyorum. Bunu Alaplı’ya ve sizlere hediye edeceğiz. İnşallah sonuçlanır. Bu esnada Alaplı Aktif Gençlik Güreş takımına emeği, yüreği geçen, gönül veren ve bu ruha sahip herkese teşekkür ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Alaplı Aktif Gençlik Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Uğuz da, spora verdiği desteklerinden dolayı Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç’a teşekkür etti. Türkiye’nin çeşitli vilayetlerinde güreşçilerinin dereceler yaptığını belirten Uğuz, “Kulübümüzün sporcuları Türkiye’nin çeşitli illerinde güreşerek başarılı sonuçlar aldılar. Alaplı’da 42, Ereğli’de 35 sporcumuzla sürekli çalışmalara devam ediyoruz. Geleceğin Türkiye şampiyonlarını, geleceğin Kırkpınar yağlı güreşleri şampiyonlarını çıkartabilmek için sürekli çalışıyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte bu kulübü kurarak çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak istedik. Aldığımız başarılı derecelerle bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Verdiğiniz destekler için teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.
Alaplı Aktif Gençlik Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Uğuz, beraberinde Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Atmış, Dr. Sezgin Melek, Hakkı Yiğit, Şeref Çoşkun ve sporcular daha sonra Alaplı ilçe Emniyet Müdürü İsmail Baş’a Polis Teşkilatı´nın 167. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla ziyarette bulunarak çiçek takdim ettiler.
Editör: Pusula Gazetesi