ERKEN HAVLU ATTILAR!
Sezon başında ilk iki sırayı hedefleyen Zonguldak ekipleri, Bölgesel Amatör Lig&[#]8217;de hüsrana uğradı. Bu sezon müthiş bir yatırım ile sezona başlayan Zonguldak Kömürspor ve Kozluspor, ligde son haftaya girilirken havlu attı.

Bölgesel Amatör Lig&[#]8217;de ikinci sezonunu geçiren Zonguldak Kömürspor ile ilk tecrübesini yaşayan Kozluspor, Play-Off&[#]8217;lara kalma şansı kalmadı.

22 haftalık lig maratonu, Cuma günü oynanacak olan karşılaşmalarla tamamlanacak. Bartınspor ve Beyköy Belediyespor son haftaya 41 puanla girerken, Sultangazispor 40, Düzcespor 39 ve ardından 38 puanla Kozluspor ve Zonguldak Kömürspor yer alıyor.

SEZON BAŞINDA GRUBUN FAVORİSİYDİ&[#]8230;

13. Grupta birbirinden güçlü ekiplerin mücadele ettiği ligde, sezona flaş transferlerle başlayan ekipler hüsrana uğrarken mütevazi kadroyla kurulan ekipler son haftaya avantajlı girdi.

Sezon öncesi yaptığı transferlerle Bölgesel Amatör Lig&[#]8217;in favorisi olarak gösterilen Kozluspor, ekonomik sıkıntılara rağmen 21. haftaya kadar Play-Off&[#]8217;ların peşini bırakmadı. Bülent Öztürk yönetimindeki Yeşil-Beyazlılar, son hafta konuk edeceği Zeytinburnuspor&[#]8217;u yenerek Devrek Belediyespor&[#]8217;la maçı oynamak istemiyor.

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR YAP-BOZ GİBİ

Yüksek bütçesiyle dikkat çeken Zonguldak Kömürspor ise ligde bir türlü istikrarı yakalamayan ekiplerden. Zonguldak Kömürspor Yönetiminin kesenin ağzını sonuna kadar açması ve her türlü imkanı sunmasına rağmen umutlar gelecek sezona kaldı.

Sezon başında emanet edilen Talat Özden&[#]8217;le başarılı olmayan Kırmızı-Lacivertli ekip, 4 hafta sonunda Selahattin Turan ardından Uğur Terzi teknik Direktörlük koltuğuna oturdu. Terzi yönetiminde ligde toparlanan Zonguldak temsilcisi, üst sıralarında yer alan rakiplerine kaptırdığı puanlarla sıralamada gerilerde kaldı.

Beyköy Belediyespor ve Sultangazispor mağlubiyetlerinin ardından kurtarıcı olarak takımın başına getirilen Teknik Direktör Kasım Gündüz, takımı da tanımadığı için üst üste 2 beraberlik aldı. Tosya Belediyespor ve Zeytinburnuspor beraberliğinin son 5 haftalara girilirken rakipler almış başını gitmişti bile. 20. hafta Bartınspor&[#]8217;dan alınan 2-0&[#]8217;lık mağlubiyet buna eklenince havlu atmakta kaçınılmaz oldu. Zonguldak Kömürspor son hafta İstanbul&[#]8217;da Bayrampaşa Tunaspor&[#]8217;a konuk oluyor. Kırmızı-Lacivertlilerin baraj maçı oynamaması için Kozluspor&[#]8217;un son haftayı beraberlik veya mağlubiyetle kapatması gerekiyor.

AZ PARA ÇOK İŞ

Beyköy Belediyespor ve Sultangazispor Grupta sezonun sürprizini yapan iki ekibi oldu. Her iki takımda sezona mütevazi kadrolarıyla istikrarlı görüntüleriyle hedefe yaklaştılar.

İki ekibin yönetimleri sezon boyunca büyük harcamalar yapmadı. Futbolcuların özverileri, yönetim, teknik kadro ve futbolcu üçgenindeki uyumluluk bu iki takımı grubun flaş ekibi yaptı. Beyköy Belediyespor son haftaya en avantajlı giren ekip. Haftaya aynı puanda giren Bartınspor&[#]8217;u iki averajda geride bırakan Düzce temsilcisi gruptan birinci olarak çıkması büyük ihtimal. Beyköy Belediyespor son hafta Geredespor&[#]8217;a konuk olacak.

Haftaya lider giren Bartınspor kazanmaktan başka çaresi yok gibi. Bartınspor &[#]8211; Düzcespor karşılaşmasının berabere bitmesi halinde ise Sultangazispor son hafta galip gelerek aradan sıyrılabilir.

Editör: Pusula Gazetesi