Zonguldak Huzurevi’nde, Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezi ve Aile Ve Sosyal Politikalar Zonguldak İl Müdürlüğü işbirliğinde sevgi evlerinde kalan çocuklara derslerinde yardımcı olmak adına ve onlara yönelik kurs açılışı gerçekleştirildi.
Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler, İngilizce ve Fen Bilimleri konularında kurslar açıldığı belirtilirken, toplam yedi öğrenciye kurs verileceği ve kursun 8 Haziran’a kadar devam edeceği ifade edildi.
Kurs açılışına, Zonguldak Milli Eğitim Şube Müdür Yardımcısı Satılmış Tunçkaya, Aile ve Sosyal Politikalar Zonguldak İl Müdürü Kemal Gümrükçü, Zonguldak Fatih Halk Eğitim Müdürü Zülfikar Uçar, Zonguldak Merkez Huzurevi Müdürü Hasan Turgal, Zonguldak Merkez Huzurevi Müdür Yardımcısı Mustafa Kara, Halk Eğitim Müdür Yardımcıları, Sinan Davulcu ve Melahat Bulut, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Açılışta konuşma yapan Zonguldak Milli Eğitim Şube Müdürü Yardımcısı Satılmış Tunçkaya, “Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, bakanlığımızın da emirleri doğrultusunda sosyal politikalar il müdürlüğüne gözetiminde olan öğrencilerimize Türkçe, Matematik, Sosyal bilgiler, İngilizce ve fen bilimleri konularında birlikte işbirliği yaparak kurs açmayı planladık. Bu kurslarımız bugünden itibaren SBS sınavlarının yapılacağı güne kadar devam edecek. Bu kursta görev alan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum. Bu kursun açılmasında bizimle işbirliği yapan sosyal politikalar il müdürlüğüne ve il müdürlüğünün tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu işbirliğimiz her alanda devam edecek. Her alanda kurslar açmaya devam edeceğiz” dedi.
Ardından konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Zonguldak İl Müdürü Kemal Gümrükçü ise “Çocuklarımızın eğitimi olmazsa olmazlarımızdandır. Bu doğrultu da çocuklarımıza güzel bir gelecek hazırlayabilmek adına Halk Eğitim Merkezi Müdürümüzle, Milli Eğitim Müdür Yardımcımızla ortak yürütme yaparak çocuklarımıza daha iyi gelecek, daha iyi eğitim alabilmek için neler yapabilirizi düşündük. Bu kursların açılmasına karar verdik. Bu noktada bugün itibariyle bu çocuklarımıza daha güzel eğitim verebilmek için bir start verdik. SBS ve hatta üniversite sınavına kadar bu çocuklarımıza halk eğitim merkeziyle birlikte kurslar vermeye, daha güzel eğitim vermek için çalışmalara başladık. Hepsine teşekkür ediyorum. Bu çocuklarımızın geleceği eğitim yeri olacağı kanısında olduğumuzdan dolayı bu çalışmaları devam ettireceğiz” diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi