Zonguldak´ın Alaplı ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meslek Komitesi seçimleri TSO yeni binasında yapıldı. Seçimlerde açılan sandıkların dördünde başını İsmail Yazıcıoğlu´nun çektiği grup sandıktan çıktı. TSO´da yapılan seçimlerde 9 meclis üyesini İsmail Yazıcıoğlu gurubu, 2 meclis üyeliğini ise Tarık Yazıcı gurubu kazandı. TSO´da bundan sonra ise asil ve yedek olmak üzere meclis başkanı ve yardımcıları ile sayman üyeliği seçimi, yönetim kurulu başkanı seçimi, yönetim kurulu asil ve yedek seçimleri, disiplin kurulu asil ve yedek üyeleri birlik genel kurulu asil ve yedek delegelerin seçimi yapılacak. Meslek Komitesi seçiminde 72 üye oy kullandı. İsmail Yazıcıoğlu, seçimi kazananın Alaplı olduğunu belirterek, önümüzdeki günlerde yönetim kurulunun belirleneceğini kaydetti. Belirlenecek olan yönetim kurulu ile birlikte çalışmaları Alaplı kamuoyu ile paylaşacaklarını belirten Yazıcıoğlu, ortaya çıkan sonucun üyelere ve Alaplı halkına hayırlı olmasını, kazananın Alaplı olduğunu söyledi.
Alaplı TSO önceki Başkanı İsmail Öztürk ise, meslek komite seçimlerinin birlik ve beraberlik atmosferi içinde geçmesinden çok büyük mutluluk duyduğunu söyledi. İlerleyen günlerde belirlenecek olan yeni yönetime başarılar dilediğini belirten Öztürk, bir dönem Alaplı için çok güzel çalışmalara imza attıklarını söyledi. Öztürk, "Birlik ve beraberlik anlayışı içinde Alaplı´nın önünü açmak ve iş adamlarımızın ufkunu geliştirmek için elimizden gelen çalışma ve gayreti gösterdiğimize inanıyorum. Bu bir hizmet yarışıdır. Bu yarışta kaybeden yok, aksine kazanan hepimiz yani Alaplı oldu. Herkes bölgemiz için elini taşın altına koyması gerektiğini biliyoruz. Yeni yönetim bizden devralacağı bu bayrağı eminim çok iyi noktaya getirecekler" dedi.
Yapılan Meslek Komitesi seçimlerinde guruplardan çıkan isimler ise şu şekilde oluştu, A Grubu, İsmail Adatepe, Recep Ocak. B Grubu, Rüştü Kılıç, Mustafa Türkoğlu, İsmail Yazıcıoğlu. C Grubu, Mustafa Yaman, Mithat Güler. D Grubu, Tarık Yazıcı, Burak Yaman. E Grubu, Alaplı Sigorta.
Editör: Pusula Gazetesi