Dün Kozlu’da meydana gelen heyelan nedeniyle tehlike devam ediyor.

İpekevler Konut Yapı Kooparatifi’nda bulunan 4 bina ile 4 müstakil binanın boşaltıldığı heyelan sonrası ekipler gece boyu gözlem yaptı.

Yapılan izlemede zaman zaman küçük çaplı da olsa toprak kaymasının devam ettiği belirlendi.

Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör yapılan son değerlendirme toplantısının ardından az önce Pusula’ya yaptığı açıklamada; “Kozlu Belediyesi tarafından burası için bir proje hazırlanıyor. Bugün teslim edecekler. Risk altında olan binaları nasıl kurtarabiliriz diye bakacağız. Ancak heyelan kısmen devam ettiği için yakından inceleme şansı bulamadık. Uzaktan yaptığımız gözlemlere göre akıntı devam ederse risk büyür. Proje bize teslim edildikten sonra Kozlu Belediyesi hemen çalışmalarına başlayacak” dedi.

VATANDAŞLARA KİRA YARDIMI YAPILIYOR

Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, evlerinden çıkmak zorunda kalan vatandaşların durumuyla ilgili olarak; “Vatandaşlarımız bir kısmı akrabalarının yanlarına bir kısmı ise misafirhane ve otellere yerleştirildi. Kozlu Belediye Başkanımız kendileriyle bizzat ilgileniyor.Bizler afet yasası kapsamında raporumuzu hazırladık. Belediye kira desteği vereceğini söyledi ancak hem vatandaşlarımıza kira desteği olarak hem de heyelan bölgesinde alınacak tedbirlerde kullanılmak üzere para talep ediyoruz. Bu para kısa sürede gelir. Ancak Kozlu Belediyesi bu sürede çalışma yapmaya başlayacak. Vatandaşlarımızın böyle bir durumda mağdur olmalarını istemiyoruz. Sayın Valimiz Erol Ayyıldız’ın da bilgisi dahilinde en iyisini yapmaya çalışıyoruz”

YAĞMUR BEKLENİYOR, RİSK ARTAR
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör Çarşamba gününden sonra bölgede etkili olması beklenen sağanak yağışın heyelan bölgesinde olumsuz etkiyi arttırabileceği endişesi yaşadıklarını belirterek tehlike tamamen geçmeden ve önlem alınmadan vatandaşların evlerine sokulmayacağını söyledi.

Yağmur nedeniyle kurumları uyardıklarını belirten Güngör, inşaat veya başka nedenlerle yapılacak çalışmaların böyle dönemde büyük risk taşıdığını tekrarladı.

Editör: Pusula Gazetesi