MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Selahattin Gülay, yaptığı açıklamada ilginç itiraflarda ve çarpıcı iddialarda bulundu.


MHP Zonguldak Belediye Başkan adayı Selahattin Gülay, yaptığı açıklamada, CHP&[#]8217;nin düzgün bir Aday göstermesi halinde seçimi büyük bir farkla kazanma şansı olduğunu fakat İsmail Eşref&[#]8217;i göstermesinin ardından hiçbir şansı kalmadığını kaydetti. Mevcut Ak Partili Belediye Başkanı Gonca&[#]8217;nın ve daha önceki Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217;in başarılı olmasını çok istediğini anlatan Gülay, &[#]8220;Büyüğünü büyük, küçüğünü küçük kabul etmeyen toplumdan bir şey olmaz. Biz 5.5 aydır kahve kahve, ve ev ev dolaşıyoruz. Bu yaştan sonra, bu kadar kendi işimi bırakıp, sürekli çalışıyoruz. Keşke Secaattin bey, yada daha öncesinde de keşke İsmail bey, başarılı olsaydı da ben adaylığımı açıklamak zorunda kalmasaydım. Onlar başarılı olsaydı ben niye Aday olayım. Keşke Eşref, ya da Gonca hizmet etselerdi, gerek duyduğumuz tüm hizmetleri bölgeye yapsalardı da bende ticaretimle, ailemle uğraşsaydım. Hadi onlar oldu, CHP gibi, Ak Parti gibi partiler böyle başarısız insanları yeniden aday göstermelerini anlamıyorum. CHP&[#]8217;nin düzgün bir adayı olsaydı, burada seçimi kazanırdı. Evet itiraf ediyorum, CHP düzgün bir aday çıkarsaydı burada seçimi rahatça alırdı. Ak Parti&[#]8217;nin başarısız bir Belediye Başkan Adayı var. Bunun yanında MHP&[#]8217;nin çok güçlü bir adayı var. Ben soldan da oy alacağım. CHP&[#]8217;nin adayının İsmail Eşref olması, benim soldan alacağım oyları artıracaktır. Çünkü Eşref&[#]8217;e çok tepki var&[#]8221; dedi.


Gülay TBMM Başkanı Köksal Toptan&[#]8217;ın da bölgeye hiçbir hizmetinin bulunmadığını ileri sürdü. Toptan&[#]8217;ın Meclis Başkanlığı öncesindeki yıllarda da Kültür Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı da yaptığını hatırlatan Gülay, Toptan&[#]8217;ı şöyle eleştirdi:


&[#]8220;Köksal abi şuanda Türkiye&[#]8217;nin 2. adamıdır. Bugüne kadar bir şey yaptığını söyleyemeyiz. Köksal Toptan, bu bölgeye ne çivisi çaktı. En azından hizmet yapmak isteyenlere izin versin, yeterlidir&[#]8221; şeklinde konuştu.

Bölgenin hizmet alamamasında tek suçlunun siyasetçiler olmadığını da hatırlatan Gülay, bugüne kadar insanların işe gitmeden maaş almaları nedeniyle Türkiye Taşkömürü Kurumu ve yerel yönetimlerinde bitme noktasına geldiğini vurguladı.
Editör: Pusula Gazetesi