Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun kongre sonucunu değerlendirerek, kongrenin Zonguldak ve CHP&[#]8217;ye hayırlı olmasını diledi.

Kongrenin demokratik bir şekilde gerçekleştirildiğini ve emeklerinin sandığa yansıdığını belirten Coşkun: &[#]8220;1 Nisan&[#]8217;da Merkez İlçe kongremizi gerçekleştirdik. Demokrasinin gereği çift adaylı bir kongre oldu. Bu bana göre partimize güç kazandırmıştır. Heyecanlı güzel bir kongre oldu. Belki birileri kongremizden farklı beklentileri olmuştur kavga ve kaos olacak diye ama bu olmadı. Zonguldak&[#]8217;a ve partimize yakışır kongre yaşadık. Ben diğer aday arkadaşıma da teşekkür ediyorum, katkı verdiler. Daha önce söylediğim gibi çıkan sonuç ne olursa olsun asıl olan CHP dedik. Bugünde bu çizgimizde aynı yerde duruyoruz. Bizim herkese ihtiyacımız var. Kimseyi kaybetme lüksümüz yok. Güçlü bir yönetim anlayışıyla beraber yönetimimiz bu noktada oluşturduk. Bundan sonra önümüze bakacağız. Kavga istemiyoruz, birlik istiyoruz. Emek verenin mücadele edenin sahiplenme duygusu sandığa yansımıştır. Önümüzde il kongreleri var daha sonra kurultay var. CHP bugünden sonra daha da birleşerek bütünlüğü sağlayarak iktidar alternatifi olmaya devam edecektir. Biz sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Çünkü Zonguldak&[#]8217;ın ciddi sorunları var. İçe dönük siyaset değil dışa dönük siyaset yapacağız. Önümüzdeki yerel seçimler için bu çok önemli. Akabinde genel seçimler var. CHP&[#]8217;nin iktidarı için var gücümüzle çalışacağız. Kongre&[#]8217;de kazanan CHP olmuştur. Bundan sonra bu ilke ve bu çizgimizle yola devam edeceğiz. Kongre beklediğimiz gibi oldu. Karşı tarafın aldığı oy oranı küçümsenecek bir oy değil. Delege seçimlerinde merdiven altı gibi eleştiriler olmuştu. Bu onun yansımasıdır. Biz elimizden geldiğince listeyi sadece kendimize yakın isimler değil geniş kapsamlı liste yaptık. Bununda göstergesi bu. Bir kişi kazanacaktı CHP&[#]8217;li seçmenler bizi tercih etti. Onlara layık olmaya çalışacağız. Destek veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.

EROL MEKİK&[#]8217;İN OTURMASI HOŞ OLMADI

Kongrede İl Başkanı Tümer Peker&[#]8217;in yerine Erol Mekik&[#]8217;in oturmasıyla bir aksaklık yaşanmıştı. Konuyla ilgili de açıklama yapan Başkan Coşkun, &[#]8220;İl Başkanının protokolde kesinlikle yeri olması gerekiyor. Erol Bey&[#]8217;den bende rica ettim. Ama öyle bir temayül gösterdi. Tabii ki hoş olmadı. Buna herkesin özen göstermesi gerekiyordu. Doğru olmadığını söylemek istiyorum&[#]8221; dedi.


TÜMER PEKER: BEN OTURMALIYDIM

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanlığı Kongresinde, CHP İl Başkanı Tümer Peker&[#]8217;in yerine Erol Mekik&[#]8217;in oturması koltuk krizine neden olmuştu. CHP İl Başkanı Tümer Peker, konuyla ilgili Pusula&[#]8217;ya yaptığı açıklamada, &[#]8216;o koltuğa ben oturmalıydım&[#]8217; dedi. CHP&[#]8217;de hiyerarşi olduğunu ve herkesin buna uymak zorunda olduğunu belirten Peker, &[#]8216;Tümer Peker olarak değil İl Başkanı olarak üzüldüm&[#]8217; dedi.

Peker açıklamasında şunları söyledi: &[#]8220;Herhangi bir mazeret olmadıktan sonra oraya herkes oturabilir. Ama bu sadece siyasi partilerde değil dernek kongresi bile olsa bir protokol diye bir olay vardır. Gürsel Tekin konuşmasında eskiden üye olmayan partililerimiz bile İl ve İlçe Başkanlarını gördüklerinde önlerini iliklerdi. Biz öyle bir şey istemiyoruz. Çünkü biz öyle bir şey istersek bizim için tepeden bakıyor derler. AKP&[#]8217;liler bize böyle bir unvan yakıştırıyorlar. Biz halka inmek zorundayız. O yüzden biz insanlardan önlerini iliklemelerini istemiyoruz. Ama sevgi ve saygı çerçevesinde bu tip hiyerarşilere uymak zorundayız. O koltuğa benim oturmam lazımdı. Yani Gürsel Bey, Ali İhsan Bey ve ben oturmalıydım. Diğer yerlere de protokolde kimler varsa onlar oturmalıydı. Ama ben Tümer Peker olarak hiç üzülmem ama İl Başkanı makamı olduğu için orada böyle bir şey yapılmasına üzüldüm.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi