Merkezi Ankara&[#]8217;da bulunan Lösemi Lenfoma Miyelom Hastaları ve Araştırma-Eğitim Birliği (LLM-BİR) Derneği kuruldu. Derneğin Başkanlığına Ankara Üniversitesi Hematoloji Anabilim Dalı Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Muhit Özcan getirilirken ikinci Başkan ise Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 22. Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın oldu.

Derneğin amacı; kan kanseri hastalığının önlenmesi, tanı ve tedavisinin en iyi şekilde yapılmasını sağlamak, her türlü hematolojik kanserli hastaların hastalıkları ile ilgili bilgi düzeylerini arttırmak, hastaların her türlü hakkını korumak ve kollamak, hastalara destek ve yardımlarda bulunmak, hastaların var olan en uygun tedaviye en kolay şekilde ulaşmalarını sağlamak için çalışmalar yapmak.

Dernek bünyesinde illerin üniversite hastanelerinde görev yapan birçok uzman doktor ile birlikte bu hastalıkla tanışan, tedavi olan ve iyileşen birçok hasta ve hasta yakını da görev aldı.

CHP 22. Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın, milletvekilliği döneminde lösemi hastalığına yakalanmış, yaklaşık bir sene tedavi olduktan sonra bu hastalığı yenmiş ve tekrar sağlığına kavuşmuştu.

Uzun yıllar lösemiye karşı neler yapılabilir anlayışı ile çeşitli çalışmalar içinde olan Harun Akın bu çalışmalarını dernek bünyesi içinde devam ettireceğini belirtti.

Siyaset camiasında dikkat çeken bir isim olan Akın, Pusula&[#]8217;ya yaptığı değerlendirmede; &[#]8220;Kanser vakalarının hızla arttığı Türkiye&[#]8217;de böylesine önemli bir konuda sosyal sorumluluk projesi içinde olmak istedim. Türkiye&[#]8217;nin her noktasında şubeler kurarak korunmanın yollarını anlatacağız. Tedaviden önce bilgilenme çok önemli. Tedavi sırasında psikolojik destek çok önemli. Türkiye&[#]8217;de sadece bu alanda çalışan başka bir çatı yok. Allah kimsenin başına vermesin ancak başımıza geldiğinde de neler yapılacağına hazırlıklı olmamız gerekir&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi