Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir&[#]8217;in, Soğuksu Pazaryeri&[#]8217;nde geçtiğimiz Ocak ayında meydana gelen çökme sonucu hayatını kaybeden Güngör Durmuş&[#]8217;un cenazesine ve yaralanan Hasan Durmuş&[#]8217;un ziyaretine gitmek istediğini ancak ailesi tarafından izin verilmediği yönündeki açıklamasına sert tepki geldi.

Güngör Durmuş&[#]8217;un Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü&[#]8217;nde görev yapan kardeşi Yusuf Durmuş tepki gösterdi.

Başkan Akdemir&[#]8217;in ne ablasının cenazesinde yanında olduğunu, ne ayağından yaralanan eniştesini bir kez ziyaret ettiğini nede Durmuş Ailesinin 4 tane çocuğunun ne halde olduğunu bilmediğini dile getiren Yusuf Durmuş CHP&[#]8217;ye destek verdiğine pişman edildiğini söyledi.

KAZA DEĞİL, İHMALDİR

Güngör Durmuş&[#]8217;un kardeşi Yusuf Durmuş, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

&[#]8220;Soğuksu pazaryerinin çatısının üzerinde biriken kar&[#]8217;ı belediyenin eritmek için su sıkması, biriken kar eritilemeyerek çatıda donup ağırlaşması ve ihmal sonucu olduğunu düşündüğüm çatı çökmesi olayında ablamı (Güngör Durmuş) kaybettim. Eniştem (Hasan Durmuş) ise aradan 2,5 ay geçmesine rağmen halen hastanede tedavi görmektedir. Dört tane yeğenim vardır. Daha önceki zamanlarda ablamları ziyarete gittiğimde gerek eniştem gerekse ablam bu çatı üzerimize çökecek korkusunu bana iletirlerdi. Çatı çökmesi ve sonrası gerçekleşen olaylar aşağıda sıralandığı gibidir. Bu olay bir kaza değil ihmaldir öncelikle bunun bilinmesini isterim. Çatının çökmesi 18 Ocak 2012 saat yaklaşık 17.15 gibi gerçekleşmiştir.

Ölen ablamın (Güngör Durmuş) enkazdan çıkarılması yaklaşık 2 saat sonra gerçekleştirilmiş olup, çöken çatının kenarında olmasına rağmen ablamın enkazdan çıkarılmasında gecikme söz konusudur.

BELEDİYE BAŞKANI BAŞSAĞLIĞI BİLE DİLEMEDİ

18 Ocak 2012&[#]8217;de cenazeyi almak ve defin için Trabzon&[#]8217;a getirmek amacıyla Ankara&[#]8217;dan Zonguldak&[#]8217;a geldim. Çökme olayına sebebiyet verdiğini düşündüğüm ve uyarılara rağmen önlem almayan Belediye Başkanından herhangi bir başsağlığı girişimi görmedim. Diğer kardeşlerim ve yeğenlerimde böyle bir başsağlığı mesajıyla karşılaşmadılar. Cenazeyi hastane morgunda saatlerce beklememize rağmen belediyeden herhangi bir kişi bizlerin acısını paylaşmadı, destek olmadı. Sadece diğer eniştem Halit Aydın Durmuş&[#]8217;un girişimiyle bir cenaze aracı alınabilmiştir. Belki Belediye Başkanı hatalı olduğunu düşündüğü için cenazenin bulunduğu hastaneye gelememiş olabilir yada cenaze evine gelememiş olabilir. Binlerce Zonguldaklı gelip başsağlığı diliyor ilgileniyor da neden Belediye Başkanı telefonla da olsa arayıp sormuyor. Bizler insanız hata yapabiliriz ancak Belediye Başkanına zarar vererek ablamın acısını dindiremeyeceğimizi de bilecek olgunluktayız. Yanımıza gelmeye korktuysa telefonda mı açamadı.

BİZ, CHP&[#]8217;YE OY VERDİK

Son seçimlerde gerek ablama gerekse enişteme CHP&[#]8217;ye oy verin diye telkinde bulundum. Ablam Güngör Durmuş hayatında ilk kez şu anki Belediye Başkanına oy verdi. Tabi sonunun böyle olacağını nereden bilsin. Belediye Başkanının cenazeden yaklaşık 15-20 gün sonra hastaneye korumasını gönderdiğini biliyorum. Kendisi neden gitmiyor. Bizler Belediye Başkanına zarar verecek olsak Zonguldak küçük bir yer onu her yerde bulabiliriz. Böyle bir düşüncemiz bile olmamıştır. Belediye Başkanı sanırım kendini hatalı bulduğu için ortalardan kayıp.

YAZIK Kİ SİZİN GİBİLERİ SEÇMİŞİZ

Belediye Başkanı halkına zor gününde destek olan, acıları saran olmalıdır. Hadi başsağlığına gitmedin yada korumanı 20 gün sonra gönderdin. Neden bakmıyorsun bunun çocukları ne durumda ne yerler içerler. Belediye Başkanına bir mesajım var Güngör Durmuş&[#]8217;u bir ihmal sonucu öldürdünüz, peki neden 20 yaşındaki oğluna 23 yaşındaki kızına sahip çıkmıyorsunuz. O çocuklar-gençler annesinin öldüğü yerin üzerinde komşularının desteğiyle derme çatma bir yerde çorap çamaşır satmaya çalışıyor. Sizlere sesleniyorum kendi çocuğunuz yada benim gibi yeğeniniz olsa ne yaparsınız. Bu çocuğun psikolojisini sizler anlayamazsınız zaten sorun bizde size destek verip Belediye Başkanı seçtirmemizde. Bu yazılardan benim karşı görüş partilerden olduğumu düşünmeyin yanılırsınız çünkü yıllarımı CHP&[#]8217;ye oy vererek destek olarak geçirdim. Yazık ki sizin gibileri seçmişiz.

BİZLER DİLENCİ DEĞİLİZ

Bir sorum daha olacak ablamın işyerinde 25 bin liralık hasar mal kaybı belirlendi, bunları kim karşılayacak neden belediye böyle şeylerle ilgilenmez. Bizler dilenci değiliz, sadece hak arıyoruz. Ben yeğenlerimin sorunlarıyla ilgilenirim ancak yerel yönetimlerin asıl görevlerini biz vatandaşların yapmasını beklemesinler.

GENEL MERKEZE DE YAZI GÖNDERECEĞİM

Ben bu yazıyı yazmayacaktım CHP Genel Merkezine bir yazı hazırladım ve yakında göndereceğim. Gereğini onlar yapsın diye. Ancak kendini başkan zanneden şahıs hem suçlu hem güçlü misali demeçler verince yazmak zorunda kaldım. Ablamı kimse geri getiremez acımız büyük ve dinecek gibi değil. Belediye yetkilileri ablamın işyerinde bulunan birçok malzemeyi biz cenaze telaşına düştüğümüz için çöpe atmış kepçeyle sürüp getirmişler.

YEĞENLERİME İŞ VEREMEZ MİYDİ?

Tek bir şey söyleyeyim Belediye Başkanı yeğenimi alıp bir iş veremez miydi? Yada annesinin öldüğü yerin üzerinde derme çatma bir yerde çorap çamaşır satmasını engelleyici bir girişimde bulunamaz mıydı? Bunları bizler mi hatırlatacağız? Yada ne yapması gerektiğini mi söyleyeceğiz? Bu yazımın siyasi amaçlı kullanılmasını da istemem ancak herhalde başkan başka bir partiden olsa idi şu an bunları yaşamamış olurduk. Telefon numaramı buraya yazıyorum. Bu yazıyı Belediye Başkanına iletin belki beni başsağlığı dilemek için arar. 0532 511 25 02 - 0(312) 297 64 31&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi