Zonguldak Havalimanı&[#]8217;ndan kış sezonunda ara verilen Almanya (Duesseldorf)- Zonguldak seferleri dün itibariyle başladı. Germania Havayolları&[#]8217;na ait 148 kişilik uçak dolu olarak sorunsuz bir şekilde öğle saatlerinde Zonguldak Havalimanı&[#]8217;na indi. İlk seferin yolcularını alanda; Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Garnizon Komutanı Üsteğmen Ercan Balçık, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, Karapınar Belediye Başkanı Ercan Kınaç, İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, ZONHAV Müdürü Hasan Özşahin, ZONHAV Yönetim Kurulu Üyesi Adem Çukur çiçek vererek karşıladı.

Karşılamadan ve uçak seferlerinden memnun olduklarını belirten gurbetçiler, rahat bir yolculuk yaptıklarını söyleyerek, havaalanına emeği geçenlere teşekkür ettiler. İniş ve kalkışlarda engelli ve yaşlılar için tüm kolaylıklar sağlandı.

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, seferlerin başlamasından dolayı mutlu olduklarını söyleyerek; &[#]8220; Gelen ve giden uçakların yüzde yüzlük doluluk oranı bizleri sevindiriyor. İnşallah seferler bu şekilde devam eder. Bize düşen görev havaalanının eksikliklerin giderilmesi ve tamamlanması konusunda yerel idareciler olarak, siyasiler ve devletimizle beraber bu eksiklikler konusunda çalışmaktır. Havaalanımızın gelişmesi ve büyümesi için desteklerimiz sürecek&[#]8221; diye konuştu.

Havalimanından Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, gibi illerin yararlandığını ifade eden ZONHAV Müdürü Hasan Özşahin, seferlerin Kasım sonuna kadar devam edeceğini söyledi. Özşahin; &[#]8220;Perşembe, Pazar ve pazartesi olmak üzere Haftada 3 seferle sezonu açıyoruz. Yaz aylarında sefer sayılarımız artacak. Havaalanına büyük talep var. Hedefimiz sefer sayılarını daha da artırmak. Gelen ve giden yolcularımızın memnuiyeti ve duaları bizleri de mutlu ediyor&[#]8221; diye konuştu.

Aynı uçak 132 yolcusuyla Almanya&[#]8217;ya hareket etti. Bu arada havaalanının tabelasının değişerek havalimanı olması dikkat çekti.

Editör: Pusula Gazetesi