Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Öztürk uzun zamandır yıkılması gündemde olan Tekel binasıyla ilgili Pusula&[#]8217;nın sorularını yanıtladı.

Geçtiğimiz yıllarda yıkılması gündeme gelen ancak bir türlü yıkılmayan eski Tekel Binası´nın kamu binası olarak kullanılmasının gündeme geldiğini ancak böyle yapmak zorunda olmadıklarını belirten Öztürk bit pazarının da kaldırılmasını teklif etti.

Secaattin Gonca&[#]8217;nın Zonguldak Belediye Başkanı olduğu dönemde yıkılarak Zonguldak Belediyesi&[#]8217;ne devri söz konusu olan eski Tekel binası Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ihaleye çıkarılmış ancak Zonguldak Belediyesi bu ihaleye girmeyince devre dışı kalmıştı. Yapılan ihale sonucunun iptal edilmesinin ardından bina ve arazi hazine&[#]8217;ye devretmiş, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü de binayı kendisi kullanmak istemişti. Tekel binasıyla birlikte TTK Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Kızılay Kan Merkezi Binasının yıkılarak meydan ve yeşil alan olarak düzenlenmesini ve yapılacak kavşak düzenlemesiyle trafiğin rahatlatılmasını isteyen Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin öncelikle Tekel binasının yıkılması gerektiğini söylemişti.

Zonguldak&[#]8217;ın pek çok noktasında kentsel dönüşüme ihtiyaç olduğunu belirten Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Öztürk değişim için öncelikle bazı binaların yıkılması gerektiğini belirterek her türlü çaba ve çalışmaya destek olmaya hazır olduklarını söyledi.

Konunun takipçisi olduklarını belirten Öztürk özetle şunları söyledi; &[#]8220;Öncelikle konuyu gündeme getirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Zonguldak Belediyesi ve Kent Konseyi&[#]8217;nin bu önerisine her zaman sıcak baktığımızın bilinmesini isterim. Eski Tekel binasını kamu binası olarak kullanma veya bu binayı yıkıp yerine yeni bir bina yapma çabası içinde değiliz. Burada yeni bir düzenleme yapılması isteniyor. Tekel binası yıkıp çevresindeki binaları yıkmadığınızda değişen pek bir şey olmaz. Olaya daha bütüncül bakıp çevresindeki binalarla birlikte kaldırılması gerekir. Bizler her zaman söylüyor, sizler yazıyorsunuz. Zonguldak&[#]8217;ın Ankara yönünden geliş istikametinde yeni bir düzenleme yapılmalı. Mesela tekel binasının olduğu yerden Şehir içi bağlantı yolu geçiyor. Çevresinde bit pazarı diye tabir ettiğimiz işyerleri var. Burada yapılacak yeni düzenlemeye bunlar da dahil olmalı. Dere kenarındaki o binalar yıkılmalı. Sadece Tekel binasının yıkılmasıyla değişen bir şey olmaz. Bu konularda müşterek çalışma yapmaya hazırız. İl Müdürlüğü olarak her türlü desteğe hazırız&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi