27 Mart Tiyatrolar Haftası nedeniyle Zonguldak Belediyesi Kültür Merkezi hocaları tarafından hazırlanan ekiplerin bir hafta sürecek ücretsiz tiyatro gösterileri başladı. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi tiyatro topluluğunun Atatürk Kültür Merkezi’ndeki gösterisi devam ederken Belediyesi Kültür Merkezi’nde ise (BKM) Genç Tiyatro Topluluğu tarafından Çürük Elma adlı oyun sahnelendi. Her iki oyunu izlemek için çok sayıda seyircinin akın etmesi izdihama neden oldu. Seyircilerin pek çoğu yer bulamadığı için sahne önüne kadar gelerek yere oturdu, diğerleri de koridorlarda ve merdivenlerde ayakta izledi. Atilla Alpöge’nin yazdığı, Fedai Madan’ın yönettiği oyunun Genel Sanat Yönetmenliğini ise Belediye Kültür Müdürü Abdullah Bakır yaptı.

Oyunda sahne alan lise ve ortaöğretim öğrencileri Ayşegül Yılmaz, Ebru Terzi, Doğukan Coşkun, İrem Öztürk, Ayşegül Erten, Kübra Uğur, Canberk Çevik, Emre Mert, Melisa Yay, Oğulkan Dikici, Bilgütay Büyüktuncay, Açelya Çelikdal, Büşra Sürmen, Beril Akkaya, Canan Demirci, Songül Cora, Cengizhan Çelebi, Yunus Kayasan, Melisa Kurt, Bengüsu Kaya, Canbert Tamtürk, Temel Naci Şensoy, Beytullah Arıcı sahne performanslarıyla hem büyük alkış aldılar hem de usta tiyatroculara parmak ısırttılar. Birbirinden yetenekli gençlerin bireysel performansları ise dikkat çekti.

Oyunun başından sonuna hata yapmadan çok üstün bir performans sergileyen genç oyuncular eğitim sistemindeki çarpıklıkları anlattıkları oyunda salondan büyük alkış aldılar.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in oyunu ilgiyle izleyenler arasındaydı.

Belediye Kültür Müdürü Abdullah Bakır oyun sonunda yaptığı konuşmada Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e tiyatro ve Kültür Müdürlüğü’nün çalışmalarına gösterdiği özel ilgiden dolayı teşekkür etti.

BKM olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Bakır, imkanlar sağlandığında neler yapabileceklerini gösterdiklerini belirterek tüm eğitmen ve kursiyerleri kutladı. Daha sonra sahneye çıkan Başkan Muharrem Akdemir ise genç tiyatrocularla tek tek ‘Çak’ yaparak onları kutladı. Konuşmasında genç oyuncuların performanslarından çok etkilendiğini belirten Akdemir daha fazla imkan yaratılması için çalışacağını söyledi. Akdemir tiyatro eğitmenleri Fedai Madan ve Engin Çöl’e çiçek ve plaketle teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi