Pusula’nın gündeme getirdiği Madenci Anıtı’nda miting ve benzeri eylemler yapılmamasıyla ilgili çağrıya siyasi partilerin İl ve Merkez İlçe Başkanları da destek verdi. Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Şoförler Odası Başkanı Köksal Osman Bahar, Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Gürbüz, Zonguldak 112 Acil Hizmetler Şube Müdürü Barış Fidan ve Türkiye Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün de ‘Mecburiyet caddesi’ olarak bilinen Gazipaşa Caddesi’nin kapanmasının yaşamı felç ettiğini belirterek miting ve gösterilerin başka alana kaydırılmasını istemişti.

Alanın müdavimleri arasında yer alan ve düzenledikleri mitinglerle gündeme gelen siyasi partiler de alanda miting ve gösteri yapılmasına karşı.

Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Tümer Peker, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mustafa Korkutan, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay Pusula’nın konuyla ilgili Pusula’nın sorularını yanıtladı. İşte o görüşler;

Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar:

Tekel Binasının olduğu yeri ve Kızılay Binasını yıkalım, TTK’nın Sağlık İşleri olduğu yerleri yıkalım meydan düzenlemesi yapalım ve mitinglerimizi orada yapalım. Bunu Vali Bey’e de söyledim ama şehrin yerel yöneticilerinin hiçbir tanesi buna sahip çıkmadı. Mevcut Anıtın önünde bırakın miting yapmayı orada 10 kişi bir araya geldiğinde trafik tıkanıyor. Cumartesi günü çıkmış 250 kişi oraya eylem yapıyor. 250 kişinin keyfi için trafiğin kapatılması gerekir miydi? Büyük mitingler yapılıyor, Genel Başkanlar geliyor, merkezi yer olduğu için orada yapılıyor ama çok doğru değil. Alternatif yerler bulunduğunda mutlaka taşınmalı. Ama şehrin göbeğindeki en ideal yer Asma Durağının olduğu yerdeki Tekel Binasının alanıdır. Diğer yerleri kaldırıp meydan düzenlemesi yapmak lazım. Böyle bir durum yapılırsa süratle destek vermeye hazırım.

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman:

Hem acil hastalar için hem de vatandaşlar için madenci anıtı önünde yapılan organizasyonlarda insanlar mağdur oluyor. Miting alanı için uygun olmayan bir yer. Önümüzde ki süreçte değişik projeler var. Zamanı gelince inşallah açıklayacağız. Zonguldak’a güzel yakışır bir şekilde meydan ve miting alanlarının olması gerekiyor. Şuan alternatifleri yaratmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili bir açıklama yapacağız. Şehre yakışır bir meydan alanı yapmak için düşüncelerimiz ve çalışmalarımız var. Bu konudaki çalışmalara her zaman destek vereceğiz.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Tümer Peker:

Mitingler çok büyük kalabalığı teşkil etmiyor. Esnaf haklı olabilir çünkü öğle tatillinde oluyor mitingler o anlamda ticarethanelere giriş engel olunabilir. Hükümetin önünde yapmak istiyorsun alana çıkartmıyorlar merdivenlere bırakıyorlar insanları. Bunu kendi Belediye Başkanımız ile görüşerek bir alan var mı yeni yıkılan binamız var belki zaman içerisinde orası değerlendirilebilir. Orası daha iyi olur. Gazipaşa serbest bir alan değil. Çarşının sıkışmasını istemiyoruz. Hep birlikte aynı fikirdeyiz. Toplumunun yararına olan tüm kararlarda destek veririm.

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun:

Zonguldak’ın miting alanı sıkıntısı var. Genel olarak Zonguldak’ın alternatif bir caddesi olmadığı için mitinglerde Zonguldak kilitleniyor ve trafik sıkışıyor. O nedenle Zonguldak’ın ciddi bir miting alanına ihtiyacı var. Mevcut alan büyük sıkıntı yaratıyor. Keza geçtiğimiz hafta sonu da biz bu sıkıntıları yaşadık. Ambulans ve itfaiye geçmekte sıkıntı yaşandı. O nedenle alternatifi olması gerektiğini düşünüyorum ve destek vermeye de hazırım.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mustafa Korkutan:

Alternatif olarak kargo alanın düzenlenmesi söz konusu olabilir. Daha önceden de miting alanının değiştirilmesi ile ilgili toplantılar yapılmıştı. Bu alanının değiştirilmesinin uygun olacağını o toplantıda da söylemiştik. Zonguldak’ta mitinglerimizi madenci anıtı önünde yapacağız diye bir talebimiz yok. Kargo alanı veya alternatif bir alan miting alanı olarak düzenlenebilir. Bu konuda bir adım atılırsa bizde destek veririz.

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay:

Biz miting alanıyla ilgili de birçok defa açıklama yaptık. Şehrin bir miting alanına ihtiyacı var. Anıtın önünde yapılan mitingler hem trafiği aksatıyor hemde çeşitli sıkıntıları ortaya çıkarabiliyor. Esnafta bu durumdan şikayetçi. Bence Lavuar alanında böyle bir alan oluşturulabilir. Bizden istenildiği takdirde destek olmaya hazırız. Çünkü bu ciddi bir sıkıntı. Bizde düzenlediğimiz mitinglerde bu sıkıntıları yaşıyoruz. Gazipaşa’nın zaten evlere şenlik bir durumu var. O nedenle bizde destek olmaya hazırız.

Editör: Pusula Gazetesi