Konuşmacılarından katılacağı halk paneli öncesinde Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalıklarında Solunum Fizyoterapisi ve Sağlık Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Doç. Dr. Zuhal Kunduracılar İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin’i makamında ziyaret ederek birinci halk buluşması için destek istedi.

Dr. Zuhal Kunduracılar, konuşmasında, “Karaelmas Üniversitemiz tarafından birincisini düzenleyeceğimiz KOAH Hastalıkları ile ilgili olarak geniş kapsamlı halk buluşması paneli düzenleyeceğiz. Mevcut KOAH hastalarının yanı sıra bu hastalığa yakalanma riski olan kişilere de ulaşmak istiyoruz. Bu konuda İl Sağlık Müdürü olarak sizlerden yardım ve destek istiyoruz” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin ise, “Bizim için halkın sağlığı her şeyden önce gelir. Bu nedenle Karaelmas Üniversitesinin düzenleyeceği bu organizasyonda Sağlık Müdürlüğü olarak elimizden geleni yapacağız. Ayrıca KOAH Halk buluşması paneli içinde başta hastanelerimiz olmak üzere Aile Hekimliklerimize de duyuru yaparak yardım ve destekte bulunacağız diyerek bu anlamlı ve önemli ziyaretinden dolayı Doç Dr. Zuhal Kunduracılara teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi