Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Çaycuma’da Yaşlılıkta Sağlık semineri düzenlendi. Seminer AK parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Kaymakam Hasan Yaman, Çaycuma Belediye başkanı Mithat Gülşen, Perşembe Belediye Başkanı Rasim Miyanyedi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Turgal, Çaycuma Huzurevi Müdürü İzzet Örenli ile Devrek ve Çaycuma Huzurevi sakinleri katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Turgal, ildeki sosyal çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sosyal devlet gereği yaşlıların haklarının korunmasının çok önemli bir konu olduğunu ifade eden Kaymakam Yaman ise ; “İlçe olarak sosyal hizmetler konusunda kendimizi çok şanslı sayıyoruz. 28 kişilik erkek yetiştirme yurdu, 0-6, 6-12 yaş çocuk yuvası ve 55 kişilik huzurevi ile ilçemiz sosyal anlamda güzel bir yerde. Yaklaşık 2 bin vatandaşımız özürlü haklarından yaralanıyor. Yakın zamanda dul bayanlarımızda sosyal yardımlardan yararlanacaklar”diye konuştu.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, hükümetin engelli ve yaşlılara yönelik bir çok yasayı çıkardığını ifade ederek; “ Engelliler için rehabilitasyon merkezleri var. Buralarla ilgili şimdiye kadar hiç olumsuzluk aksettirilmedi. Sosyal hükümet özellikle düşkün vatandaşa sahip çıkmak zorundadır. Hepimiz yaşlanacağız hepimiz yardıma muhtaç hale geleceğiz” şeklinde konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Halk Sağlığı Bilim Uzmanı Rahşan Turgal, yaşlılık ve yaşlanma süreci, yaşlılığı etkenler faktörler ve yaşlılıkta sağlıklı nasıl olunur konularında bilgi verdi.

Editör: Pusula Gazetesi