Zonguldak Esnaf Kefalet Kooperatifi&[#]8217;nin yaklaşık 4 aydır denetleyen müfettişler incelemelerini dün itibariyle tamamladı. Eski Başkan Hüseyin Özdemir&[#]8217;in üst üste yaptığı şikayetler sonucu başlatılan incelemede 2001 yılına kadar gidildiği öğrenildi. Buna göre Kooperatifin önceki başkanlarından Temel Özdemir&[#]8217;in son beş yılı da incelenmiş oldu. Temel Özdemir 2006 yılında yaşamını yitirdikten sonra yapılan seçimde yerine oğlu Hüseyin Özdemir gelmişti. Hüseyin Özdemir ekip arkadaşlarıyla ters düşmesi üzerine son kongrede kaybetmişti. Bitmeyen sorunlar,çekişmeler ve şikayetler nedeniyle geçmişe yönelik inceleme başlatan Müfettişlerin 2006 yılında yaşamını yitiren Temel Özdemir&[#]8217;in son beş yılını da incelemiş olmaları üzüntü yarattı. Kooperatif yönetimlerini suçlayan esnaf;&[#]8220;Esnaf babası Temel Özdemir&[#]8217;in kemiklerini sızlattılar&[#]8221; şeklinde tepki gösterdi.

RAPORLAR GİZLİ TUTULUYOR AMA HERŞEY OLABİLİR

Müfettişlerin hazırladığı raporlarla ilgili farklı tahminler yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde Pusula&[#]8217;ya yaptığı açıklamayla dikkat çeken Başkan Ercan Şehri; &[#]8220;Müfettişler incelemelerini tamamladılar. Bu konuda söyleyebileceğimiz bir şey yok. Neler olacağını hep birlikte bekleyeceğiz. Ne çıkacağını bilmiyoruz&[#]8221; demekle yetindi.

Diğer yandan hazırlanan raporlarda çok sayıda usulsüzlük tespit edildiği yönünde ciddi iddialar da var. Yönetim Kurulu Üyeleri her ne kadar bu konuda konuşmak istemese de geçmişte görev yapan yöneticiler için kritik bekleyiş sürüyor. Müfettişler tarafından hazırlanan raporla Cumhuriyet Savcılığı&[#]8217;na suç duyurusunda bulunulması durumunda çok fazla kişi gözaltına alınabilir. Bütün bunlar şimdilik ihtimal dahilinde.

KONGREYE SEÇİM MADDESİ EKLENEBİLİR

Zonguldak Esnaf Kefalet Kooperatifi Nisan sonuna kadar mali kongresini yapmak zorunda. Ancak yaşanan sıkıntılar ve yönetim içindeki görüş ayrılıkları nedeniyle kongreye seçim maddesi de eklenebilir. Yönetim içinde seçim isteyenler de var seçim istemeyenlerde. Kararın alınabilmesi için öncelikle Ercan Şehri Başkanlığındaki yönetimden istifa eden Aytekin Sevimli&[#]8217;nin yerine yeni bir isim getirilmek zorunda. Seçim maddesinin eklenmesi durumunda Kooparatif için yeni bir dönem başlamış olacak.

ERCAN ŞEHRİ DAHA ÖNCE NE DEMİŞTİ

Zonguldak Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri geçtiğimiz günlerde suskunluğunu Pusula&[#]8217;ya bozmuştu. Özdemir verdiği yanıtlardan bazıları dikkat çekiciydi.

Şehri&[#]8217;nin

&[#]8220;İcraya üyelerimizden yatan paraları da aldı ve direk transfer yaptı. 101 kişi paralarını yatırdıkları halde bizde borçlu gözüküyorlar. O gün bu işler takip edilmemiş. Biz bunları bulmak için icraya gittik, oradan bankaya gittik ve evrak çıkartıp çözmeye çalıştık. Şuanda 101 kişi 3&[#]8217;er de kefili 404 kişinin tam 143 milyar 350 lira 47 kuruşunu bulduk. Bunlar belgeli. Biz ilk önce bu bozukluğu düzeltmeye çalıştık. Benim şahsi görüşüm bankayla ikili ilişkilerin düzgün olmamasından kaynaklanan durum nedeniyle bu oldu&[#]8221; şeklindeki sözleri dikkat çekmişti.

&[#]8216;PİŞMANIM&[#]8217; DEMİŞTİ

Şehri&[#]8217;nin; &[#]8220;Hüseyin Özdemir&[#]8217;i eleştiriyorsunuz ancak siz ve bazı arkadaşlarınız da aynı yönetimdeydiniz. O zaman nerdeydiniz. Kendinizde hata buluyor musunuz?&[#]8221; sorusuna verdiği yanıtta şunları söylemişti:

&[#]8220;Bizimle bir şey paylaşıp yardım istemiyor. Şimdi her arkadaşımın kendi sorumluluk alanında çalışıyor. O zaman bize bilgilendirse danışsa elbette yardımcı olurduk. Zaten bu duruma gelmezdi. Ben buradan maaş alamadım ama eski başkan maaş alıyordu. Hemde güzel maaş alıyordu. Makam arabasıyla gidiyordu. Niye bu işleri takip etmedi yada niye bizi uyandırmadı. Ödenmiş ama ödenmemiş görünenler var. Bunların hepsi belgeli. Ben bankayla gittim görüştüm ve Ankara&[#]8217;ya yazı yazdık. Şimdi Ankara bunun için bir program hazırlıyordu ve Van depremi oldu. O zamanda bizim programı bir köşeye attılar. Şimdi esnafın taksitlendirilmesi için yeni bir program yapılıyor. Bundan sonra diğerleri de rahatlıkla çözülecek. İyisi kötüsü buradan ayrılacak.

Hüseyin Özdemir, niye icraya vermedi diye şikayet etmiş. Tamam verelim. Ama adamın borçlu göründüğü kadarda kayıp parası var. Şimdi onu nasıl icraya vereceğiz. İşi çözülememiş ki icraya verelim. Düzgün bir şekilde gidilmesi lazım&[#]8221;.

Editör: Pusula Gazetesi