Devrek Devlet Hastanesi yolu ve Ağalar Mahallesi İpçioğlu yolu başta olmak üzere çeşitli yerlerde meydana gelen toprak kayması ve heyelan ile mücadele eden belediye ekipleri, başlattıkları çalışma ile daha büyük tehlikelerin önüne geçti. İpçioğlu yolunda meydana gelen heyelan nedeniyle yol trafiğe kapatıldı. Hastane yolunun yaklaşık 150 metrelik bölümünde medya gelen toprak kayması ve çöküntüler yer yer iki metreyi buluyor. Durumun fark edilmesinden sonra zemin etüdü ve sondaj çalışması başlatan ekipler alt yapıyı da yeniliyor. Yol kenarına kadar ulaşan toprak kaymasını önlemek ve yolun trafiğe kapanmasını engellemek amacıyla devam eden çalışmalar bir süre daha devam edecek.

Mekekler Köyü ve civarında oluşan yağmur sularını da toplayan alt yapı yol buyunca devam edecek ve hastaneye kadar ulaşacak. 500&[#]8217;lük diye tabir edilen borular ile oluşan yağmursuyu altyapısı, toprak kayması görülen noktalarda drenaj borularıyla destekleniyor. Bu noktada ayrıca yol genişletmesi de yapılırken yayalar için de kaldırım yapılacağı ifade edildi. Hastane yolunda meydana gelebilecek büyük bir çöküntüyü tamamen ortadan kaldırmak için duvar yapılacağı ve zemin etüdü raporları doğrultusunda hareket edileceği belirtildi.

Özellikle hastane yolunun sürekli açık kalması ve taşıdığı risklerin göz önüne alınarak çalışma başlatıldığını ifade eden Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, bu çalışmaların çok büyük bir mali külfet getirdiğini belirtti.

ULUPINAR&[#]8217;DAN DESTEK

Toprak kayması ve heyelan ile mücadelede acil ihtiyaç duyulan 456 bin TL&[#]8217;için Zonguldak Valiliği&[#]8217;nin devreye girerek, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi´nden kaynak talep edildiğini belirten Başkan Semerci, bu durumu Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ile paylaştıklarını ifade etti. &[#]8220;Sayın Vekilimiz Özcan Ulupınar bu konuya hassasiyetle yaklaşarak gerekli girişimlere başladı. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum&[#]8221; diyen Başkan Semerci, ağır geçen kış koşullarının altyapıya çok büyük zarar vermesinden yakındı.

KIŞIN FATURASI 1 MİLYON LİRA

Ağır geçen kış koşulları sonrası meydana gelen heyelan ve toprak kaymalarının altyapıya ciddi zarar verdiğini aktaran Başkan Semerci, sadece hastane yolunda meydana olay için acil 456 Bin TL&[#]8217;ye ihtiyaç duyulduğunu, sorunun tamamen ortadan kalkması için ilave yatırımlar yapılması gerektiğini vurguladı. Başkan Semerci konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

&[#]8220;Doğa olaylarının verdiği zararları gidermek ve riskleri ortadan kaldıracak tedbirleri almak zorundayız. Bütün bunlar ciddi yatırım gerektiren, gözle görülmeyen noktalara ve yerin altına yapılan yatırımlar. Genel hayatın olumsuz etkilenmemesi ve daha iyi yaşam alanlarına kavuşmamız için bu yatırımları yapmalıyız. Heyelan ve toprak kayması sonucu oluşan zararların giderilmesi için yaklaşık 1 Milyon Lira&[#]8217;ya ihtiyaç duyuluyor. Bunlar hiç kimsenin görmeyeceği yatırımlar. Yani parayı toprağa gömeceğiz.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi