Demokrasi Platformu tarafından 24 Ocak&[#]8217;ta düzenlenen Uğur Mumcu ve Demokrasi Şehitlerini anma yürüyüşe katılan gazeteciler 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasına muhalefet ettikleri gerekçesiyle ifade verdiler. İfade vereceklerin sayısının 50&[#]8217;yi bulabileceği belirtiliyor.



Demokrasi Platformu tarafından her yıl 24 Ocak&[#]8217;ta geleneksel olarak düzenlenen Uğur Mumcu ve Demokrasi Şehitlerini anma etkinliklerine bu yıl gazetecilerde katılarak destek verdi.



Önceki gün Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliği&[#]8217;nden aranan gazeteciler savcılıkça açılan dava nedeniyle ifade vermek için davet edildiler.



Baro Başkanı Kerem Ertem&[#]8217;in de çelenk taşıdığı yürüyüşe katılan gazetecilerden Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak İl Temsilcisi ve İHA Bölge Müdürü Osman Sav&[#]8217;ın yanı sıra Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı ve Pusula Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz, Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkan Yardımcısı ve Demir Medya Koordinatörü Harun Ersoy, Usta gazetecilerden Ali Bahadır, Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanlığı Basın Müdürü Turhan Oral dün Zonguldak Emniyet Müdürlüğü&[#]8217;ne giderek ifade verdiler. Ersoy ifadesini sabah saatlerinde verirken, Sav, Öksüz, Bahadır ve Oral ifadelerini öğleden sonra verdiler.


Maden Mühendisleri Odası Başkanı ve Demokrasi Platformu sözcüsü Erdoğan Kaymakçı&[#]8217;nın önceki gün ifadesi verdiği yürüyüşle ilgili şu ana kadar 22 kişinin ifadesine başvuruldu.


Toplantının izin alınmadan gerçekleştirildiği ve katılımcıların 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasına muhalefet ettikleri gerekçesiyle ifadelerine başvurulan isimlerin ifadelerinde bunun geleneksel bir anma olduğunu belirttikleri öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi