Demokrat Parti İl Başkanı Turgut Hamzaçebi, il ve merkez ilçe yöneticileri ile birlikte yaptığı basın toplantısında Zonguldak Belediye Başkanlığı&[#]8217;na adaylarının Hamza Kara olduğunu belirtti. Hamza Kara&[#]8217;yı kamuoyuna da tanıtan Hamzaçebi, &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;a en iyi en uygun adayı çıkarmanın mücadelesini verdik. Bu yerel seçimler, vatandaşı hor görme, yoksulluğa haksızlığa dur demek için çok önemlidir. Bu nedenle halkımız bu seçimleri çok iyi değerlendirmesi gerekir. Kişiliği ile asker ve hakim görevleri nedeniyle uzun süredir Zonguldak&[#]8217;a hizmet vermiş, damgasını vurmuş, emekli olduktan sonra da avukat olarak bölgede kalmayı tercih etmiştir. Dürüst, adaleti, disiplinli ve çalışkan kişiliğiyle bölgeye çok daha fazla hizmet verebileceğine inanıyoruz&[#]8221; dedi.
Hamza Kara da, partinin aldığı kararla aday gösterildiğini ve kendisine tebliğ edildiğinde adaylığı kabul ettiğini kaydetti. Dünyada ve ülkede yaşanan ekonomik krizin etkisini sürdürdüğü bu dönemlerde kamu hukukunu tesis etmenin zorluğunu anlatan Kara, &[#]8220;Benim adaylığım konusunda partim istişare yapmış ve benim adımda karar kılmış. Bunu bana tebliğ ettiler. Partimin böyle bir vasat durumda, krizde bu kadar önemli bir görev için beni düşünmeleri ve tebliğ etmeleri benim için şereftir. Yerel yönetimler, halkın hizmet görmek istediği, yeni imkanların açılmasını istediği yerlerdir. Her kurumda bütçe sıkı bir şekilde kontrol edilmelidir. Neresi olursa olsun bütçe kontrol edilmezse çalışma ve başarılar olmaz. Belediye başkanlığı gelir ve giderlerin kontrol edilmesi gereken yerlerdir. Kaynak sıkıntısı becerikli kadrolar çözer. Zonguldak&[#]8217;ın girişleri çok üzücü bir durumda. İl genelindeki sorunlara 6 yıldır bir çözüm bulanamamış. Ufak tefek çalışmalar yapılmış ama köklü bir çalışma yapılamamış&[#]8221; dedi. Yerel yönetimlerin encümen üyesinden belediye başkanlığına kadar ekip işi olduğunu hatırlatan Kara, il ve ilçe yönetiminden işi bilen, dürüst, güvenilir ve korkmayan kişilerden belediye meclis üyesi kadrolarının oluşturulması ricasında bulunduğunu kaydetti.
Ayrıca Kara, başkan seçilmesi halinde Zonguldak için gerekli görülen tüm hizmetlerin yapımı için elinden geleni yapacağı sözünü verdi.
Editör: Pusula Gazetesi