MHP Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay ile Memur-Sen Başkanı Kamuran Aşkar arasındaki polemik devam ediyor. Aşkar&[#]8217;ın Zonguldak Karaelmas Üniversitesi&[#]8217;nin isminin değiştirilmemesi için yapılan ortak açıklamadan iki gün sonra farklı bir görüşle ortaya çıkması ve eğitim sisteminde yapılan değişiklik hakkındaki sözleriyle başlayan polemikte Gülay, Aşkar&[#]8217;ı sert dille eleştirmişti. Zonguldak&[#]8217;ta çok sayıdaki sivil toplum örgütü de Aşkar&[#]8217;daki bu ani değişiklik üzerine tepki göstermişti. Gülay&[#]8217;ın açıklamalarına ve sorularına yanıt veren Aşkar, siyasetin meslek değil herkesin işi olduğunu söylemişti.

Aşkar&[#]8217;ın Abdullah Öcalan&[#]8217;ın MHP&[#]8217;nin desteği ile idam edilmediği yönündeki iddialar üzerine Gülay yeni bir açıklama yapmakla yetinmedi kendisine o dönemle ilgili bilgi ve tutanakların yer aldığı bir posta gönderdi.

Gülay, Kamuran Aşkar&[#]8217;ın iddialarına verdiği yanıtla birlikte yeni sorular yönelterek yanıtlanmasını istedi.

İşte Gülay&[#]8217;ın o açıklaması;

&[#]8220;Geçen hafta Aşkar&[#]8217;a yönelttiğimiz soruların cevabında Aşkar bize sağolsun cevap vermiş. Bu konuda söyle de bir yorumda bulunmuş. İmralı canisi asacaktınız da biz mi elinizden aldık diye. Bizde Aşkar&[#]8217;a diyoruz ki eğitimci olarak bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır. Bunun içinde biz Apo&[#]8217;nun idam aşamasını Türkiye&[#]8217;ye hangi şartlar altında teslim edildiğini, idamın kalkması için kimlerin imza verdiğini ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde bu yargı sürecinin nasıl bırakılıp idamın kaldırılmasıyla alakalı gündemin nasıl rafa kaldırıldığını biliyoruz. Biz kendisine de tavsiye ediyoruz internet sitelerinde hepsi var. İsterse meclis tutanaklarını da kendisine gönderebiliriz. Ama biz bu konuyla alakalı Apo&[#]8217;nun Türkiye&[#]8217;ye teslim edilişinden idamın kaldırılışına kadar olan bütün belgeleri kendisine posta yoluyla Eğitim Bir-Sen&[#]8217;e postalıyoruz. Bunları güzelce bir okusun. Hangi Milletvekilleri idamın kaldırılması için imza atmış. Ve şuanda savundukları Hükümetin bunun altında ne kadar yükü olduğunu da görsün istiyoruz. Aşkar&[#]8217;a birkaç soru daha yöneltmek istiyoruz. Bunlara da cevap verirse çok mutlu oluruz. Şuanda savundukları Hükümet kanadı şuandaki zihniyet PKK ile Osta görüşmelerine hangi hükümet dahil olmuştur? Apo&[#]8217;ya avukatlar aracılığı ile terör örgütünü kim yönettirmiştir. Habur&[#]8217;da teröristin davulla zurnayla kim karşılayıp serbest bırakmıştır? PKK ile görüşen şerefsiz diyip görüşme ortaya çıktıktan sonra nasıl sus pus olduklarını kim yapmıştır? Şehit&[#]8217;e kelle diyen İmralı canisine sayın diyen hangi Hükümetin Başbakanıydı? Kandil&[#]8217;den Devletle anlaştık diyerek demeçler veren terörist başları bu hükümetle kimleri kastetmiştir? Demokratik açılım adı altında terör örgütü ve terör yandaşlarını küstahlaştıran hangi hükümettir? Türk Silahlı Kuvvetleri sınır ötesi harekatlarda başarıya ulaşacağı anda hangi hükümet kendilerini apar topar geri çağırdı.

Sayın Başbakan sürekli olarak kendisinin BOB eş başkanı olduğunu söylemektedir.

Biz de Aşkar&[#]8217;a diyoruz ki Başbakan BOB Eş Başkanıysa bu haritalar çizildiğinde Türkiye&[#]8217;den ne kadar toprak verilecek? Sizin savunduğunuz hükümet kanadı bile bile nasıl böyle birşeye biz hala bu projeye BOB Eş Başkanıyız diye savunurlar? Ben kendisinin Milliyetçi ve Muhafazakar olduğunu düşünüyorum. Bu konuları bilmediğini düşünüyorum. Çünkü bu konuları bilse Aşkar inanıyorum fikrini değiştirecektir. İnşallah bu sorulara cevap verir. Gönderdiğimiz evrakları inceledikten sonra inanıyorum ki Aşkar çizgisini değiştirecektir. Biz bu konuda bu şekilde kendi inisiyatifini kullanmasını diliyoruz&[#]8221;.

Editör: Pusula Gazetesi