Satı Ergün (52), kendisi gibi sokakta çiçek satan kişiye hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı Zonguldak 2. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmada 2 ay 27 gün hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra, Ergün´ün cezasını kamu hizmetinde çalışarak çekmesi kararlaştırıldı.
Ergün, haftanın 5 günü 4´er saat bir ilköğretim okulunun temizlik işlerini yapmaya başladı. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğünce hakkında verilen tedbire uyup uymadığı takip edilen Ergün, 43 gün kamu hizmetinde çalışarak cezasını tamamlayacak.
Satı Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahkemenin 2 ay 27 gün hapis ya da kamu cezası arasında tercih yapma seçeneği sunduğunu, kamuda çalışmayı kabul etmesinin ardından ilköğretim okulunda görevlendirildiğini söyledi.
Kamu cezası kapsamında okulun günlük temizliğini yaptığını ifade eden Ergün, şöyle konuştu:
´´Bir olaydan dolayı hakaret ettim. Karşı taraf beni şikayet ettiği için çıkarıldığım mahkemenin kararı doğrultusunda görevlendirildiğim okulda öğlene kadar cezamı çekiyorum. Bir anlık hata nedeniyle işlenen küçük suçlarda insanların hapis yerine topluma kazandırılması uygulaması çok yararlı. Okuldaki işimi severek yapıyorum. Okul yönetimi, öğretmenler ve personel de bana yardımcı oluyor. Kamu cezası uygulaması olmasaydı cezaevine girecektim. Yaşadığım olaylardan önemli dersler edindim. Bir daha aynı hatalara asla düşmem. Cezaevinde yatmaktansa okulda temizlik yapma cezasını memnuniyetle yerine getiriyorum.´´
Editör: Pusula Gazetesi