Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 22. Dönem Milletvekili Harun Akın, 1 Nisan&[#]8217;da yapılacak Merkez İçle Başkanlığında neden mevcut Başkan Tarık Coşkun&[#]8217;u desteklediğini, İl Başkanlığı yada Belediye Başkanlığı gibi hedeflerinin olup olmadığını ve Eski İl Başkanı Osman Yayla&[#]8217;nın kendisine yönelik eleştirileriyle ilgili açıklamada bulundu.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Tarık Coşkun ile aynı düşüncede olduğunu o nedenle kendisini desteklediğini ifade eden Harun Akın, İl Başkanlığını kesinlikle düşünmediğini söyledi.

KİŞİSEL YADA SİYASİ BİR HESABIM YOK

Tarık Coşkun&[#]8217;u desteklemesinde kendisiyle yada siyasetiyle ilgili hiçbir hesap içerisinde olmadığını dile getiren CHP 22. Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın: &[#]8220;Bugün ki siyasi duruşumun hiçbir şekilde kişilerle ilgisi yok. Benim derdim Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;nin Türkiye&[#]8217;de, siyaset sahnesinde, 3 dönemdir tek başına iktidar olan Ak Parti ile ciddi bir siyasi mücadele içerisinde. 3 dönemdir AKP, Türk siyasi tarihinde ilk defa tek başına seçimlerden galip çıkıyor ve tek başına hükümet kuruyor. Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;nde görev değişikliği oldu ve Kemal Bey göreve geldi. Hatta Kemal Bey göreve geldiğinde ben 1 sene evvelinden partiden istifa etmiştim. O zaman bir parti kurma çabası içerisindeydik. Şimdi ben hala o noktadan doğru geliyorum. Yani Kemal Kılıçdaroğlu&[#]8217;nun Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığında kendisine destek olunması gerektiğini savunuyorum. Bu çalışmalarımı Zonguldak&[#]8217;ta her geldiğimde paylaşıyordum. Ama bundan birkaç ay evvel ben merkez ilçe ve il başkanımızı ben ziyaret ettim. Orada da bu düşüncemi paylaştım. O zaman tüzük değişikliği isteyenler bir çalışma içerisindeydi. O noktada ziyaretleri yaptım. Genel Başkana ve yönetime destek verilmesi gerektiğini söyledim. O ziyarette Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun arkadaşımız benimle aynı noktada olduğunu söyledi. Bende geçmişte sizinde geçmişte eğer sizinle mesafeli bir durumum varsa, bende onu sorun saymayacağım dedim, kararımı verdim ve kendisine söyledim. Şans verilmesi ve bu şansın devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Harun Akın, 2000 yılında hangi anlayışa sahipse bu süreçte de aynı anlayışa sahip. Bunların içinde bireysel, kendimle, siyasetimle ilgili veya çevremdeki arkadaşlarla ilgili hiçbir hesap yada görüşme yoktur. Bu delege yapısında benim bu anlayışa sahip olduğumu gören merkez ilçe yönetimi mahallemde beni delege listesine yazmışlar. Bu ilk defa oldu. Harun Akın hiçbir mahallede, kongre sürecinde liste çalışması yapmamıştır&[#]8221; dedi.

OSMAN YAYLA SİYASİ HEZEYAN İÇİNDE

CHP Eski İl Başkanı Osman Yayla&[#]8217;nın delege listesi hazırlanırken, Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun ve Eski Milletvekili Harun Akın&[#]8217;ın ayırım yaptığı yönündeki sözlere de yanıt veren Akın: &[#]8220;Ben delege listeleriyle ilgili ne bir görüşme yaptım nede işin içerisine girdim&[#]8221; dedi.

Eski Milletvekili Harun Akın: &[#]8220;Listelerin belli bir sayıları var. Bunu mevcut yönetim beni yazsın diye beklemekten öte ilgili olduğu mahallende liste çalışmasını yaparsın ve o sandığın olduğu yerde oyunu kullanırsın. Kozlu&[#]8217;da bu yapıldı. Sen kendi mahallende delege çalışması yapmayacaksın ama mevcut merkez ilçe başkanı kim olursa olsun ondan beni delege yap diye beklemek doğru değildir. Ben Osman Yayla&[#]8217;nın açıklamasını gazetelerden okudum. Osman Yayla Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;nin eski il başkanıdır. O nedenle eskiden il başkanlığı yapmış bir arkadaşıma bu açıklamayı yakıştıramadım. O açıklama çok da uzun olmuş. İstedim ki gerçekten kamuoyunun ve parti tabanının aklını başına alacağı ve sağduyulu bir açıklama olsun isterdim. Ama açıklama tamamen Sayın Yayla&[#]8217;nın siyasi başarısızlığının bir hezeyanı olarak ortaya çıkıyor. Benim ismimi de geçirmiş. Ama onu geçirme nedenini de hala anlamış değilim. Ben delege çalışmalarını değil kendi mahallemde hiçbir mahallede yapmadım. Ekip arkadaşlarımda yapmadı. Biz sadece ziyaret ettik ve partimle ilgili düşüncelerimi söyledikten sonraki yakınlaşmadır. Ondan sonra Tarık Coşkun yada başka bir arkadaşla hiçbir delege çalışması içerisinde olmadım. Bunun ispatı olması lazım. Yoksa da bu açıklamayı yapanların mahcubiyeti olarak çıkar. Zaten aldığım duyumlara göre diyor. İl Başkanlığı yapmış biri duyumlara göre hareket ederse yandık. Sayın Yayla açıklamasının gündeme gelmesi için benim ismimi kullanmış olabilir&[#]8221; şeklinde konuştu.

CELİL UZUN BENİ KENDİNE RAKİP GÖRMÜŞ, MUTLU OLDUM.

Ak Parti Eski İl Başkanı Celil Uzun&[#]8217;un İl Başkanlığı Adaylığı açıklamasında Belediye Başkanlığında kendilerini zorlayacak olan tek ismin Harun Akın olarak gösterilmesiyle ilgili de konuşan Akın: &[#]8220;Sayın Celil Uzun benim milletvekilliğim dönemimde o AKP&[#]8217;nin il başkanıydı. Siyasetteki iddiasını hala devam ettiren bir arkadaş. Biz iki ayrı hatta iktidar partisi AKP, ana muhalefet CHP olan iki rakip partinin üyeleriyiz. Celil Uzun kendi iddiasını koymuş ortaya. Yani Zonguldak&[#]8217;la ilgili bir tahlil yapmış. İl Başkanlığında da belediyeleri hedef göstermiş ve o arada da bu işin kendine göre kolay olmadığını görerek, bizim ismimi geçirmiş. Bu sadece bireysel olarak şahsımı mutlu eder. Ama bu Harun Akın&[#]8217;ı mutlu eder. Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;nin önümüzdeki süreçte Belediye Başkanlığı Cumhurbaşkanlığı yada Genel Seçimler, konusunda net değil. Milletin önüne 3 sandıkta gelebilir. Siyaseten baktığımız zaman önümüz pek açık değil. Şuanda AKP&[#]8217;nin en üst yetkilileri bile bu önü göremiyor. O nedenle Sayın Celil Uzun&[#]8217;un söylemesiyle bu sadece Harun Akın&[#]8217;ı mutlu eder. Cumhuriyet Halk Partisi yeri ve zamanı geldiği zaman kendi değerlendirmelerini yapar ve uygun gördüğü adaylarını çıkartır&[#]8221; diye konuştu.

İL BAŞKANLIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

İl Başkanlığını düşünmediğini fakat Belediye Başkanlığı için şimdiden konuşmanın erken olduğunu dile getiren Harun Akın sözlerine şöyle devam etti: &[#]8220;İl Başkanlığını kesinlikle düşünmüyorum, bunun bilinmesini istiyorum. Çünkü ben il başkanlığını çok uzun yıllar yaptım. Bir daha İl başkanlığı şartlarımın çok özel olması lazım! Ben bu siyasetin Gençlik kollarından geliyorum İl Başkanı da, İlçe Başkanı da, Belde Başkanı da olurum.

İl başkanlığını 8 sene yaptım, layıkıyla yaptım. Zonguldak siyasetinde en üst noktada yaptım. Zonguldak&[#]8217;ta gündem belirliyorduk. Onun için bir daha oralara gelmenin şartları başkadır. CHP&[#]8217;de şu anda çok heyecanlı, gümbür gümbür delege seçimleri yapılıyor. Birçok isimler ortaya çıkıyor. Bu kadar çok isim ortaya çıkarken benim 8 sene yaptığım, üstüne 5 sene milletvekilliği yaptığım sürecin en başına dönmem bana göre pek anlam ifade etmiyor. O yüzden il başkanlığını kesinlikle düşünmüyorum. Böyle bir şey düşünmüyorum, aklımdan bile geçmedi.

ZONGULDAK CHP&[#]8217;DE YÖNETİM ZAFİYETİ VAR

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak&[#]8217;ta çok ciddi bir yönetim zafiyeti içerisinde. Temsiliyet konusunda sorun yaşıyor. İnşallah bu ilçe kongrelerinden sonra Zonguldak&[#]8217;ta gündemini takip erden ve Zonguldak&[#]8217;ın geriye gidişinin önünü kesen bir ana muhalefet partisi ortaya çıkar. İl ve merkez ilçe yönetimi çıkar. İl bitmeden bende şunu düşünüyorum desem doğru olmaz. Ben siyaseti bırakmadım. Harun Akın siyaseti çok başarılı yaptığının etkilerini hala alıyor. Bu görevleri iyi yaptım. Ama nasıl delege işlerinde yoktum, günahım alınıyor diyorsam yarında il başkanlığı, belediye başkanlığı, milletvekilliği ne olursa olsun birebir müdahale eden noktada olmayacağım. Cumhuriyet Halk Partisi bu kadar emeği ve yılları geçen bir siyasetçisinden bir şey isterse önce bunu partim değerlendirir. Ama önceden hedeflenmiş yada ayarlanmış bir işe talip değilim. Cumhuriyet Halk Partisi benden ne isterse bakarız. Benim derdim Zonguldak&[#]8217;ın sorunlarının çözümleridir. 3-5 sene öncesindeki tartışmaları da zaten hiç düşünmüyorum. Hep diyorum bireysel bir şeylerin peşinde değilim. Ama bir yerlere layık görülmemin adımı Cumhuriyet Halk Partisinden gelirse konuşurum. Yoksa benim hiçbir talebim yoktur.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi