Antalya´nın Döşemealtı ilçesine bağlı Çubukbeli mevkisindeki Taş Ocağı´nda meydana gelen göçüğün ardından arama kurtarma çalışmalarının başlamaması işçi yakınlarının sinirlerini gerdi. Kum ocağındaki göçüğün altında kalan 2 işçiyi çıkarmak için Türkiye Taşkömürü Kurumu´ndan (TTK) iki kişilik uzman ekip olay yerine gitti.
Antalya-Burdur Karayolunun Çubukbeli Mevkiindeki Dağıstan Taş Ocağı´nda meydana gelen göçüğün ardından arama kurtarma çalışmalarının başlamaması işçi yakınlarının sinirlerini gerdi. Yaklaşık 150 bin ton kayanın altında kalan Mehmet Çevik´in yakınları bölgede inceleme yapan sivil savunma ekiplerinin araçlarını taşladı. Atılan taşlar makam otosuna isabet etmezken, sinirli kadın yakınları tarafından durduruldu.
Kum ocağında dün meydana gelen çökme sonucu göçük altında kalan iş makinesi operatörleri Sami Demirtaş ile Mehmet Çelik´in çıkarılması amacıyla Zonguldak´tan olay yerine gelen TTK İş Güvenliği Eğitim Daire Başkanlığı uzmanlarından Fazlı Uncu ile maden başmühendisi Muammer İnan, bölgede incelemelerde bulundu ve ardından ekipler kurtarma çalışmalarına başladı.

MADENCİLER TÜNEL KAZACAK





Zonguldak´tan maden göçükleri konusunda gelen uzman ekibin farklı bir yöntem kullanıp alttan tünel kazarak, Çevik ve Demirtaş´a ulaşmaya çalışacak. Dün saat 11.00 sıralarında meydana gelen göçükte iş makinesi kullanan 2 işçi yaklaşık 150 bin ton kayanın altında kalmıştı. İşçi yakınları gece boyunca göçük alanında bekledi.
Öte yandan, Döşemealtı Kaymakamı İbrahim Hayrullah Sun da olay yerinde inceleme yaptı. Göçük altında kalan işçilerin yakınlarına çalışmalar hakkında bilgi vermek isteyen Sun´a işçi yakınları tepki gösterdi.
Operatör Sami Demirtaş´ın yakını Özcan Kurtuluş, olayın üzerinden 24 saat geçmesine rağmen kendilerine kurtarma çalışmaları hakkında bir açıklama yapılmadığını savundu. Kurtuluş, ´´Olay yerinde bulunan her insan bir taş alsa, o insanlara ulaşılabilirdi. Gece de ulaşılabilirdi. Eğer kurtarma çalışmaları gece de devam etseydi göçük altındakiler kurtarılabilirdi. Bize yardım edin. 24 saattir bir taş bile alınmadı´´ dedi.
Editör: Pusula Gazetesi