AGD Kültür Salonu’nda yapılan program topluca söylenen İstiklal Marşı ve İstasyon Fatih Camii İmam Hatibi Ali Kurttekin´in okuduğu Kur´an-ı Kerimle başladı.

Anadolu Gençlik Dergisi Çaycuma İlçe Temsilcisi Kenan Tunç konuşmasında şunları söyledi; “Temsilciliğimizi açtığımız 27 Aralık 2011’den beri Çaycuma’mızda yaptığımız çalışmalar halkımızın büyük teveccühünü kazanmış ve bize olan destekleri her geçen gün artmıştır. Buradan hepsine teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Bugün Çanakkale ve İstiklal Marşımız gibi çok önemli değerlerimizi birlikte anmanın, anlamanın ve böyle güzel bir program icra etmenin büyük heyecanı içindeyiz.”

Tarih Öğretmeni Muharrem Yol kürsüye gelerek sinevizyon eşliğinde İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy konulu sunumunu gerçekleştirdi. Baştan sonra ilgiyle dinlenen Muharrem Yol´un sunumundan sonra Anadolu Gençlik Dergisi Çaycuma Temsilciliğince düzenlenen İstiklal Marşını güzel okuma yarışması finali yapıldı. Öğrenciler İstiklal Marşı’nın on kıtasını coşkuyla okudular. Yarışma sonucunda ise Umut Pehlivan birinci, Berna Bayhan ikinci, Münevver Ayas da üçüncü oldular. Dereceye giren öğrencilere Çaycuma AGD tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Pusula Gazetesi