Belçika´da yaşayan 23 yaşındaki Oya Yıldız, Zonguldak´ın merkezine bağlı Türkali köyünde oturan babası Hasan Yıldız´ı ziyaret etmek için memleketine döndü. Ulusal bir televizyon kanalında oynayan ve Özgü Namal, Ozan Güven ve İpek Bilgin gibi ünlü isimlerin rol aldığı Koyu Kırmızı isimli diziyi izleyen Oya Yıldız, babasını ziyaret amacıyla geldiği memleketinde organlarını bağışladı. Babasının tedavisi için gittiği Atatürk Devlet Hastanesi´nde babasının bile haberi olmadan organlarını bağışladığını
belirten Yıldız, şöyle konuştu: "Babamı hastaneye getirmiştim. Babama ´5 dakika bekler misin az benim işim var´ diyerek, yanından ayrıldım. Hastanede o dakika içerisinde kaydımı yaptırdım. Hastane de görevli personele organlarımı bağışlayacağımı söyleyince, görevli personel çok sevindi. Ben de organlarımın hepsini bağışladım ve bana bağışladığıma dair kart verdiler. Herkesin bağışlamasını ve güzel bir şey olacağına inanıyorum"
Yedi kız kardeşi olduğunu belirten Yıldız, organları bağışlama kararını şöyle anlattı: "Koyu Kırmızı isimli bir dizi var. Dizide böbrek hastası bir kızın abisinin bu hastalıkla savaştığını gördüm ve etkilenerek bütün organlarımı bağışladım. Etrafımdaki herkese bunu anlatacağım ve ikna etmeye çalışacağım ve etrafımdaki herkes de bunun değerini anlayacaklardır." Organlarını bağışlayan Oya Yıldız´ın babası Hasan Yıldız da, kızının organlarını bağışladıktan sonra haberi olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
"Beraber gittiğimiz hastanede bir ara yanımdan ayrıldı. Kısa bir müddet sonra elindeki kartı göstererek organlarını bağışladığını söyledi. İyi bir iş yaptığını söyledim ve tebrik ettim. Kızımın yaptığı bu işten mutluluk duydum ve bende organlarımı bağışlayacağım. Hastaneye bir ay sonra gittiğimde bende organlarımı vereceğim. Bütün herkesin organ bağışına duyarlı olmasını temenni ederim"
Editör: Pusula Gazetesi