Ak Parti&[#]8217;nin 7 Nisan&[#]8217;da gerçekleştireceği İl Kongresi öncesi, Zonguldak Bölge Koordinatörü Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarının görüşünü aldı.

Dün parti binasında gerçekleştirilen ve 99&[#]8217;u form, 21&[#]8217;i sözlü olmak üzere 120 kişinin görüşünün alındığı temayül yoklamasından çıkan sonuç, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem&[#]8217;e bir rapor halinde sunulacak.

Temayül yoklaması öncesi toplantı salonunda partililer ve basın mensuplarına bilgiler veren Bölge Koordinatörü Yılmaz Tunç ve Hamdi Uçar, çıkacak sonucun hayırlı olmasını dilediler.

UÇAR: TÜM TEŞKİLATIMIZIN GÖRÜŞLERİNİ ALACAĞIZ

İlk konuşmayı yapan Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, şunları söyledi: &[#]8220;Kongre sürecimizle ilgili bir takım teşkilat çalışmalarımız yapılıyor. Ereğli ilçemiz dışında belde ve ilçelerimizi tamamladık. İlimizde huzur içerisinde kongrelerimizi yaptık ve başarılı bir kongre süreci geçirdiğimize inanıyorum. İl kongremizde teşkilatlarımızın tabanından tavanına kadar bütün teşkilat mensuplarımızın fikirlerinin alınması doğrultusunda bir genel merkez çalışmamız olacak. Bu toplantımızın teşkilatımız adına, Zonguldak il örgütümüz adına hayırlar getirmesini temenni ediyorum.&[#]8221;

TUNÇ: SON KARARI BAŞBAKANIMIZ VERECEK

Bölge Koordinatörü Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, teşkilatların görüşünün çok önemli olduğunu ve form dolduran teşkilat mensuplarının tatmin olmamaları halinde birebir görüşme yapacaklarını ifade ederek: son kararı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan&[#]8217;ın vereceğini söyledi.

Osman Çakır&[#]8217;ın Umre&[#]8217;de olması nedeniyle toplantıya katılamadığını dile getiren Tunç, konuşmasında: &[#]8220;Zonguldak içerisinden iki tane vilayet çıkarmış büyük bir ilimiz. Bizde Zonguldak&[#]8217;ı baba ocağı olarak görüyoruz. Eski vilayetimiz olarak görüyoruz. Geçen hafta Bartın kongresini gerçekleştirdik ve 7 Nisan&[#]8217;da da inşallah Zonguldak kongresini gerçekleştireceğiz. Kongre öncesi teşkilatların görüşü çok önemli. Belediye ilçe, belde teşkilatlarımızın görüşlerine çok önem veriyoruz. Bu nedenle bu çalışmalar bütün illerde gerçekleştiriliyor. Buradan aldığımız kanaatler bir rapor halinde genel merkezimize iletilecek. Milletvekillerimizin görüşleri alınacak. Ardından genel merkez teşkilat başkanlığımız ve nihayetinde Başbakanımız son kararı vererek kongre öncesi nasıl bir tabloyla devam edeceğimiz noktasında sonuca ulaşılmış olacak. Bugünde bu istişare çalışması için buradayız. Koordinatörümüz Osman Bey (Osman Çakır) Umre&[#]8217;ye gittiği için gelemedi. Aslında oda burada olacaktı. İlçe Başkanlarımızla, İlçe Belediye Başkanlarımızla, İl Kadın Kolları ile Gençlik Kolları Başkanlarımız ve İl Genel Meclisi Başkanımızla birebir görüşeceğiz. Diğer arkadaşlarımıza da bir form vereceğiz. Bu formu yeterli görmeyen teşkilat mensubu arkadaşlarımız olabilir. O nedenle görüşmek isterlerse bizzat onlarla da görüşeceğiz. Şimdiden Zonguldak için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Sizler bize yol göstereceksiniz ve biz buna inanıyoruz. En doğru kararı verecek olan yine sizlersiniz. Zonguldak&[#]8217;ın hayrına, Ak Parti&[#]8217;nin Zonguldak&[#]8217;ta başarılı olması için hepiniz elinizden gelen gayreti gösteriyorsunuz. Bundan sonrada göstereceğinize olan inancımız tam. Kongreler yeniden güç kazanma, teşkilatlardaki eksikliklerin giderilmesi noktasında bir fırsattır. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğiz. İlçe ve belde kongrelerimizi gerçekleştirdik. Zonguldak&[#]8217;ın beldeleri Türkiye&[#]8217;nin birçok ilçelerinden büyük. Hatta Kozlu, Kilimli vilayetlerden de büyük. Ben oralarda seçilen arkadaşlara da başarılar diliyorum. Ereğli&[#]8217;de daha kongre yapamadık. İnşallah Ereğli&[#]8217;yi de il kongremizden sonra devam ettireceğiz&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi