İnternet dolandırıcıları Zonguldak İl Genel Meclis başkanı İsmail Terzi´nin facebook adresininin şifresini kırarak vatandaşları dolandırdı. Terzi şikayetçi oldu. Sırada başka isimler olabilir. Sizinde şifreniz çalınıp adresiniz üzerinden başkaları dolandırılabilir..
Terzi olayla ilgili yaptığı açıklamada; "Facebook şifresi çalınarak, bilgim dışında gerçekleşen dolandırıcılık olayını 15 Mart saat 19:00 civarlarında dostlarımın beni araması üzerine haberdar oldum. Olayı öğrenir öğrenmez facebook adresimle ilgili kapatma işlemini gerçekleştirdim, emniyete gerekli ihbarda bulundum. Kimsenin benim ismimle gelecek bu tür eylemlere itibar etmemesini istiyorum. Vatandaşlarımızın başka kişilerden gelecek benzer taleplere karşı da duyarlı olmaları gerekmektedir" dedi.

Peki nasıl bir dolandırıclık yaptılar:

Facebook hesabı şifresini ele geçiren bilgisayar korsanları (Hackerler) arkadaş listesindeki kişilere kendilerini sanki o kişiymiş gibi davranarak &[#]8220;slm&[#]8221; diyerek başlayan cep numarasını isteyip sizden bir ricam olacak sana bir mesaj yollayacağım evet yaz yolla tamam mı" mesajını size yazıyorlar.


Daha sonra size mesaj geliyor
Turkcell den 6662 nolu mesajla atılıyor. Mesajda "hattınızı turkcell mobil ödeme servisine açmak ve Zonguldak üzerinden 40 TL karşılığında fb mobile payments satın almak için bu mesaja evet yazarak cevaplayın" diyor. Sizde arkadaşınıza güvendiğiniz için gelen mesajı " Evet" diye yanıtladığınız an da faturanıza 40 tl&[#]8217;lik bir alış - veriş tutarı yansıtılmış oluyor.






Editör: Pusula Gazetesi