Eğitim Sen, zorunlu eğitimi fiilen 4 yıla indiren yasa teklifine karşı yurt genelinde olduğu gibi Çaycuma´da da toplu sevk eylemi yaptı. Çaycuma Atatürk Anıtı önünde yoğun yağmur altında yapılan eylemde Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol tarafından açıklama yapıldı. Sivas katliamı davasının zaman aşımı nedeniyle düşmesi nedeniyle Başbakan Erdoğan´ın söylediği &[#]8220;Milletimiz için, ülkemiz için hayırlı olsun" sözlerini hatırlarak konuşmasına başlayan Akyol şöyle dedi: &[#]8220;Eğitim sisteminin ve çocuklarımızın ihtiyaçlarından çok, tamamen siyasal ve ideolojik amaçlarla hazırlanan kanun teklifi ile eğitimde çok başlılığın önü açılmakta, kelimenin tam anlamıyla çocuklarımızın geleceği ile oynanmak istenmektedir. Yasa teklifiyle murat edilen düzenlemenin, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasından çok, AKP&[#]8217;nin &[#]8220;kendine taraftar yetiştirmek&[#]8221; üzere, arka bahçesi olarak gördüğü İmam Hatip Okullarının önünü açmak olduğu ortadadır.

Başbakan Meclis&[#]8217;teki grup toplantısında tüm Türkiye&[#]8217;ye meydan okumuş ve &[#]8220;hangi dilden anlıyorlarsa, o dilden konuşacağız&[#]8221; diyerek, 4+4+4 düzenlemesine itirazı olanlara resmen meydan okumuştur. Biz de buradan kendisine meydan okuyoruz. Bugün sevk alarak uyarımızı yapıyoruz. Eğer itirazlarımız dikkate alınmaz ve geri adım atılmazsa asıl o zaman, kimin hangi dilden anladığını hep birlikte göreceğiz. Eğitim ve bilim emekçileri olarak, toplumun büyük bir bölümünün kaygıyla takip ettiği 4+4+4 tartışmalarında çocuklarımız, öğrencilerimiz ve velilerimizle aynı taraftayız ve benzer kaygıları taşıyoruz. Yıllardır sorunlarla boğuşan eğitim sisteminin ve çocuklarımızın Başbakanın &[#]8220;dindar nesil&[#]8221; sevdasına kurban edilmesine izin vermeyeceğiz.

Açıklamanın ardından "Çocuk gelin istemiyoruz, çocuk işçi istemiyoruz, bilimsel eğitim istiyoruz, laik eğitim istiyoruz" sloganları eşliğinde toplu halde AKP Çaycuma ilçe binasına yürüyüş yapıldı. Yürüyüş sırasında taşınan ve üzerlerinde "4+4+4 çocuk gelin demektir, 4+4+4 çocuk işçi demektir" yazılarının bulunduğu çocuk işçi ve çocuk gelin maketleri Ak Parti Çaycuma ilçe binası önüne bırakıldı.

Editör: Pusula Gazetesi