Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Zonguldak&[#]8217;ta yaşanan ekonomik krizin Türkiye Taşkömürü Kurumuna alınan 3 bin işçi sayesinde önümüzdeki günlerde daha aza ineceğini söyledi.


Kapanan kepenklerin bilinçsizce yapılan işlerden kaynaklandığını belirten Uçar, &[#]8220;Herkes yeniliğe ayak uydurmak zorundadır. Ama bu süreç içerisinde herkes ayağını yorganına göre uzatmak zorundadır&[#]8221; dedi.


Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar konuşmasına şöyle devam etti:


&[#]8220;Kriz her dönemde gündeme gelmiştir ve sadece Türkiye&[#]8217;de değil dünyada kriz var. Dünya işsizlikle boğuşuyor. Gelişmiş ülkelerde bile 300 bin işçi işten çıkarıldı. Genç nüfusu fazla olan bir ülkede &[#]8216;Biz Avrupa ülkelerinden bir tanesiyiz&[#]8217; iddiasında bulunamazsınız. Yani biz İsveç, Norveç, Yunanistan gibi 7-8 milyon nüfuslu bir ülke değiliz. Bizim 30 yıllık dönem içerisinde ülke ekonomisi batırılmış, çarçur edilmiş. Yani öyle bir hale gelmiş ki bu 5-6 yılda toparlanması ve Avrupa da yaşayan vatandaşlarımızın gelir seviyesine gelmek mümkün değildir. Geçen yıldan bu yana 1 milyon nüfusumuz artmış. 70 milyon 71 milyona çıkmış.


Bizde esnafız ve bizde zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz ama özellikle Ticaret ve Sanayi Bakanlığımız kredilerle bir takım projeler üretiyor. KOSGEB ve esnaf birlikleri de destek veriyor. Kaldı ki geçmiş dönemde KOSGEB&[#]8217;in kredilerinde hiç faiz yok, esnaf birliklerinin kredilerinde de faizler oldukça düşük. Bunlarla halkımıza destek veriliyor. Geçmişle bugün mukayese edilirse bugün kimse faiz ödemiyor. Geçmişte hep kazanılan faizlere yatırılmıştır.


Zonguldak&[#]8217;ta 3 bin işçinin ekonomiye katkısı daha başlamadı. Önümüzdeki günlerde katkı sağlayacak. Esnafımızın bu sayede biraz daha rahatlayacağını düşünüyorum. Ama her geçen gün yeni yerler açılıyor. Açıkçası çok bilinçsizce yerler açılıyor. Herkes arayış içerinde olduğu için yeni yerler açmak istiyor. Ama altyapısı hazırlanmadan, fizibilite yapılmadan millet iş yapmaya kalkışıyor. Bunları yadırgamıyoruz ama bilinçsizce yapılan yatırımların neticesinde sıkıntılar oluşuyor.


Biz de esnafız ve durmuyoruz. Sürekli bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ama bu süreç içerisinde herkes ayağını yorganına göre uzatmak zorundadır. Yeni yatırımların yapılması kötü değildir. Herkes yeniliğe ayak uydurmak zorundadır. Kendinizi genişletemediğiniz, yenileyemediğiniz takdirde piyasanın gerisinde kalıyorsunuz. Birileri de başını alıp bir yerlere gidiyor. Sizde arkada sıkıntı yaşıyorsunuz. Yeniliğe ayak uydurmak zorundasınız. Ama önümüzdeki süreçte 3 bin işçinin kazandırılmasıyla küçük esnaflarımız rahat bir nefes alacaktır diye düşünüyorum.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi