Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eski İl Başkanı Osman Yayla, delege seçimleriyle ilgili suskunluğunu bozdu ve delege silme olayını yapanların Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, CHP Eski Milletvekili Harun Akın ve İl Sekreteri Halil Furat olduğunu söyledi.

Bir araya gelip gizli kapaklı toplantılar yapıldığını ifade eden Yayla, &[#]8220;Derhal yanlışlardan dönülmeli, eksiklikler giderilmeli, toplumu kucaklayacak yönetimler oluşturulup dur, durak demeden çalışmaya koyulmalı. Yoksa kendi kendine gelin güveyi olursan, neticeyi beraber görürüz. Kötü emelle murada erilmez&[#]8221; dedi.

İki dönem il başkanlığı yapan Osman Yayla, kendi döneminde asla kayırmacılık yapmadığını ifade ederek, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

&[#]8220;1989 yılı Zonguldak belediye Başkanlığı seçimlerinin kazanıldığı yılda dahil uzun seneler parti yönetim birimlerinde görev yaptım. En son; 2004 -2009 yılları Zonguldak Belediyesi Meclis Üyeliği, 2007-2011 yılları arası (2) dönem İl Başkanlığı görevlerini üstlendim. İki dönemde Kurultay delegeliği. Genel Başkan değişim süreci olan 22 Mayıs 2010 Kurultayını, akabinde 18 Aralık 2010 Parti meclisi kurultayını yaşadık. İl başkanı ve kurultay delegesi olarak ilimizi, partimizi, her zaman, her zeminde layıkı ile başarı ile temsil ettim. Herkesin bildiği gibi geçmişte görülmeyen derecede çok yoğun bir çalışma dönemi yaşadık. Çok emek sarf fettik. Eksiklikler tabiî ki var. Bunları da giderme yolunda yoğun uğraşı verdik. Birçok da seçimler geçirdik. Başarılı olduk. Bilindiği gibi 10 Ocak 2011 tarihinde ise milletvekilliği adaylığı için il başkanlığından istifa ettim. Ancak aday gösterilmedim. Bunun takdirini değerlendirmesini muhterem Zonguldaklıya bırakıyorum. Elbette haksızlık olmuştur. Ancak hayırlısı olsun. Allah sağlık, sıhhat versin. Nasipten ötesi olmaz. Hayat devam ediyor.

Yönetimimiz döneminde kimseyi kırmadım, incitmedim. Ayırt etmeden herkesi kucakladım. Partinin kapısını herkese açtık. Sayılamayacak kadar çok etkinlikler yaptık. Parti bu dönemde adeta düğün, bayram yerine döndü. Partimizin genelde oyu 86 binlerden, 180 binlere çıktı. Yerelde (2009) başta Zonguldak Belediyesi olmak üzere, Kdz. Ereğli Belediyesi, Gökçebey Belediyesi seçimleri ile birçok belediye seçimlerini aldık. İl Genel meclis üye sayımız bu dönemde 10&[#]8217;a yükseldi. Referandumda hayır cephesi 184.500&[#]8217;lere ulaştı. Sadece 345 oy farkı ile hayırı kaybettik.

HİÇ ETEK ÖPMEDİM

Hayatım çalışmakla, didinmekle geçti. Çiftçilik, işçilik, Devlet memurluğu yaptım. 30 yılı aşkın bir süredir de avukatlık yapıyorum. Birçok kez zora düşmüşüzdür. Ama hiç etek öpmedim. Kimseye kulluk yapmadım. Benim hayat felsefemde yağcılık, yağdanlık kelimeleri yoktur. Suyu görünce balık, dağı görünce çakal olanlar bize göre değildir. Bizim için siyasetten de önce adamlık gelir. Ben hep doğruluğu takip ettim. Erdemi, fazileti yeğledim. Siyasette de kimseye kulluk yapmadım. Yapmamda mümkün değildir. Her zaman görevimi yaptım. Hiyerarşik yapıda asla sevgi ve saygıda kusura düşmedim. Her iki genel başkanımızla da çalıştım. Bizi ilgilendiren, siyaseti ilgilendiren birçok gelişmeler yaşandı. Sorular soruluyor, herkese cevap veremiyorum. Veremedim de. Partililer bir şey bilmiyor, halk bilmiyor. Bana, neden olanı biteni halkla, bütün partililerle paylaşmıyorsun baskısı var. Cevap arayan sorular çok ve açık yüreklilikle cevaplayacağım.

ADETA KIYIM YAPILMIŞ

CHP&[#]8217;sinde delege, İl, İlçe kongre süreci yaşanıyor. Benim, eşimin, eş, dost, arkadaşlarımın ve birçok değerli partililerimizin delegelikleri silinmiş veya yazılmamış. Bu durum benden de gizlendi. Ayak oyunları, gizli merdiven altı toplantıları ile bu şekilde çirkin şeyler yapıldı. Ayıp edildi. Bunu yapan üç-dört kişi. Diğer partili arkadaşlarımızın veya delege olan arkadaşlarımızın bir günahı yok. Onlar olanlardan, bitenlerden haberdar bile değil. Ben delege olsam ne olur, olmasam ne olur? Ama olay öyle değil. Adeta kıyım yapılmış. Peki, bütün bu yanlışlıkları düzeltemez isek bundan sonra ne olacak? Bu ötekileştirmeyi, parçalanmayı, partiyi bölmeyi hangi kefeye koyacağız. 2014 yılı geliyor. Ne olacak? Çok yazık! Osman Yayla&[#]8217;nın delegeliği silinmiş. Gece gündüz bayanları örgütleyen, Yüksel Yayla yok. Onca çok değerli arkadaşlar yok. Ömrünü partisine vermiş, gece gündüz çalışmış partililer yok. İl kadın kolları başkanlığı yapmış arkadaşlar yok.

BU, BÜYÜK BİR PARTİ SUÇUDUR

Soruluyor bu nedir diye? Cevap: &[#]8220;sığmamış&[#]8221;. Böyle bir mantık, böyle bir anlayış, böyle bir zihniyet olamaz. Evet, siyasette çekişme olur. Bunun bir çerçevesi vardır. Bugünkü olay öyle değil. Bilinçli, kasti yapılmış büyük bir parti suçu. Çoğu insanımız bu olayı duymamış, kimsenin haberi yok.

KÖTÜ EMELLE MURADA ERİLMEZ

Bu çirkinliği yapanların listesinde olmamak bizi üzmez. Bu delege silme olayını kimler yaptı sorusu çok sık sorulmaktadır. Bu kıyımı yapanlar bellidir. Şu anki Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun Bey ve arkasındakilerdir. Arkasındakilerin ise Harun Akın Beyefendi ve Halil Furat Beyefendi olduğunu sonra öğrendik. Başka yerlerde toplantılar yapılmış. Keşke bu toplantılar gizli kapaklı değil de açık ve partiyi büyütme adına yapılsa idi. Ama nerede. Böyle gitmez, yürümez. Yerel seçimler yaklaşıyor. Derhal yanlışlardan dönülmeli, eksiklikler giderilmeli, toplumu kucaklayacak yönetimler oluşturulup dur, durak demeden çalışmaya koyulmalı. Yoksa kendi kendine gelin güveyi olursan, neticeyi beraber görürüz. Siyaset ağır ve ciddi bir iştir. Seviyeli yapılmalıdır. Küçük, yanlış düşüncelerle bir yere varamazsınız. Kötü emelle murada erilmez.

GENEL MERKEZE İLETECEĞİZ

Bizi, gerçekten gönülden partilileri, ötekileştirmeye çalışmak partiye zarar vermek, ihanet derecesinde bir çirkinliktir. Umarım düzelir. Umarım parti zarar görmez. Görürse de sorumlular bellidir. Ben ve arkadaşlarım durumu Genel merkeze de ileteceğiz. Umarım duyarlı olurlar. Yok, bu arkadaşların yaptığı doğrudur denilirse, onu o zaman düşünürüz. Yapılanların yanlışlığını zaten süreç gösterecektir.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi