Japonya&[#]8217;da yaşayan Zonguldaklı Murat Ensici, bir firmada üst düzey makamda görev yapıyor. Ensici, Türkiye&[#]8217;nin Tokyo Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Osman Bekaroğlu&[#]8217;na Japonya ziyaretinde eşlik etti.
Üç günlük ziyaret programında ise Ensici ve Bekaroğlu, Fukuoka Rotary Kulübü&[#]8217;ne davetli olarak katildi. Rotary Kulübü üyeleri, programda Zonguldaklı Murat Ensici&[#]8217;den seminer düzenlemesini istedi. Seminere konu olarak Türkiye&[#]8217;yi anlatan Ensici, Türkiye ile Japonya arasındaki ilişkilerin tarihi konulu konuşma yaptı.
Rotary kulübü üyeleri, fabrika veya büyük işyeri sahiplerinden olusmasindan dolayi Turkiye&[#]8217;deki
yatirim imkanlari konusunda da bilgi alabilmek icin Ensici&[#]8217;ye çeşitli sorular yöneltti. Programda Türkiye&[#]8217;yi tanitan Japonca sunumlar izlenildi. Ziyaretin ikinci gununde JR KYUSHU firmasinin genel muduru olup ayni zamanda Turkiye&[#]8217;nin Kyushu Bolgesi Fahri Baskonsolosu olan Ishihara ile toplanti gercekleşti. Toplantida ticari ilişkilerin son durumu ve Kyushu Bölgesi&[#]8217;nde bundan sonraki zaman icerisinde Turkiye&[#]8217;nin daha çok tanıtılabilmesi kültürel ve ekonomik amacli seminer yapilmasi
icin çalışmalar yapilmasi konusunda fikir birliğine varıldı. Üçüncü günde ise Nagasaki&[#]8217;ye giderek atom bombasi muzesi, tarihi yerler ziyaret edildi. Atom bombası muzesini ziyaret eden Osman Bekaroğlu, programdan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Ziyaretler sonrası değerlendirme yapan Ensici, &[#]8220;Osman Bey ile dolu dolu 3 gün geçirdik.Kendilerine ziyaretlerinden dolayi cok tesekkur ederiz.Kendileri derin bilgileri ile bizleri aydinlatti.Cok faydali bir gorusme olduguna inaniyorum. En yakin surede tekrar kendilerini bekliyoruz. Ayrıca Ekonomi Bakanimiz Zafer Caglayan Japonya&[#]8217;ya resmi ziyarette bulunacak.Bakan Bey&[#]8217;in katilacagi 6 Nisan&[#]8217;da Tokyo&[#]8217;da duzenlenecek ticaret ve yatirim seminerine davet edildim. Nazik davetlerinden dolayi T.C Tokyo Buyukelciligi Ticaret Basmusaviri Osman Bekaroglu Bey&[#]8217;e sonsuz tesekkurlerimi sunuyorum. Is programim uygun olursa davete icap etmeyi planlıyorum. Japonya ile Türkiye arasındaki ilişkileri daha da kuvvetlendirmek, Türkiye&[#]8217;yi Japonya&[#]8217;ya tanıtmak için gayretlerim sürecek&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi